Column van Otto

Column van Otto: De eerste klus van dit jaar was er geen

Zaterdag 11 januari 2014 – Column van Otto: De eerste klus van dit jaar was er geenOtto_Column

Ook vorig jaar was ze weer mijn beste klant; Han. Ze klopte zo’n zes jaar geleden bij me aan om een opening te verzorgen van meerdaags jaarlijks event en de samenwerking bevalt nog steeds erg goed. Wederzijds. Enige nadeel: ze woont een rot eind weg! En ik moet er onwaarschijnlijk vroeg zijn!

Vandaar dat ik afgelopen zondag Westfriesland achter me liet en bij een goede vriend in Nijmegen aanklopte voor een gezellige avond en bedje waar ik als ik had gewild ook nog diarreebruin onder vandaan had kunnen komen. Zo’n bed.

De volgende ochtend scharrelde ik in een nog lege keuken mijn ontbijt bij elkaar en reed over veel te vertrouwde straten naar Han. Of liever: „De HAN”, want die naam staat voor de „Hogeschool van Arnhem en Nijmegen”. Een instituut waar ik honderd jaar geleden ooit zelf mijn papiertje haalde en waar ik zelfs een tijdlang loonstrookjes van heb mogen ontvangen. Die HAN.

Tot zover verliep deze dag perfect!

Na mijn bestickerde karretje pontificaal in het zicht te hebben geparkeerd (waar heb je anders die stickers voor, nietwaar?) liep ik strak om acht uur met laptop en kledingzak het paarse auditorium in, waar de vaste technicus Chris al bezig was. Tot zover verliep deze dag perfect!

het eerste teken dat er iets niet aan de haak was

De verbaasde blik van Chris was het eerste teken dat er iets niet aan de haak was. Hij had me duidelijk niet verwacht. Simultaan trokken we onze smartphones en alleen bij mij stond deze datum ingevuld. Navraag bij het planbureau gaf doorslag: ondergetekende had voor Jan Doedel zijn schoonouders als oppas laten opdraven vanuit Friesland, 160 km gereden van Hoorn naar Nijmegen, onnodig bij vrienden gelogeerd, veel te vroeg ontbeten en stond zich nu – ietwat verbouwereerd – bij zijn auto af te vragen hoe hij dit debacle aan zijn schoonouders ging uitleggen!

Dat raadsel is tot op heden niet opgelost.

Na thuiskomst ben ik natuurlijk gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen ontstaan. Dat raadsel is tot op heden niet opgelost. Waarschijnlijk een muisbeweging teveel of te weinig? Of een foutje met het synchroniseren? Gelukkig kon ik me richten op de volgende klus; het presenteren van de stadsreceptie van de Gemeente Hoorn. En die was wel écht op die maandag!

Otto

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/129453842″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top