Column van Otto

Column van Otto : Enthousiasme

Otto_Column18 januari 2014 – Column van Otto : Enthousiasme

Vorige week dook de blunder op veel plekken op: regisseur Michael Bay (maker van de films Pearl Harbor, Armageddon en Transformers) liep tijdens een presentatie voor Samsung het podium af omdat de autocue – zo’n elektrisch spiekbriefje – het niet kon volgen. Hoe bizar is dat?

Hij sprak op de grootste consumenten electronica beurs in Amerika; nogal een ‚big-deal’ daar. In de eerste minuut wijkt hij af van het script en kan dus het script niet meer volgen. Hij raakt in paniek en gaat het toneel af. Toch lullig als een doorgewinterde regisseur en een wereldleider in electronica dankzij een technisch hulpmiddel de bietenbrug opgaan!

Maar wacht effe… Doelstelling van de presentatie was om een nieuwe televisie met gebogen scherm te presenteren alsof dat de mensheid zal redden. De presentator was een directeur van Samsung en blijkbaar had niemand genoeg er genoeg vertrouwen in dat hij en Michael er wel uit zouden komen op dat podium. Nee, er moest een script bedacht worden! Ja! Laten we dat doen, dan zetten we dat op de autocue en hoeven ze het alleen maar voor te lezen!! Super idee! Want hoe moeilijk is het nou om een tekst spontaan voor te lezen? Nou; best moeilijk! Vraag dat maar aan de eerste-de-beste GTST-acteur!

Tja, beste meneer van Samsung, beste Michael. Ik zie maar één oplossing. Schrijf het script, neem het op (desnoods in 20 takes…), voeg wat special effects toe – dat is Michael Bay wel toevertrouwd – en vertoon dat op dat gebogen scherm. Misschien dat zo wat krom is, rechtgepraat kan worden…

Otto

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/130442180″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

To Top