Column

Column van Otto: innovators; doe er iets aan

Otto_Column26 april 2014 – Column van Otto: innovators; doe er iets aan

Met m’n vingers door het toiletpapier scheuren als ik halverwege ben vind ik niet fijn.

Waarom – beste innovators – vervangen jullie dan de al-oude, vertrouwde, goed werkende rol toiletpapier in de horeca-toilet door van die ultradunne en – zo blijkt uit ervaring – ultra slappe velletjes? Waarom – beste innovators – zit ik soms tegen mijn wil met mijn vingertoppen op plekken waar ik normaal gesproken niet kom?

Geef mij mijn stevige toiletrol terug!

Shampoo in mijn ogen vind ik niet fijn.

Waarom – beste innovators – vervangen jullie de oude, vertrouwde schroefdop op de shampoofles door zo’n veel-te-fanatiek afgeveerd klepje, dat bij sluiting nét zo’n restje zeep hopla in je ogen projecteert!

Geef mij mijn dopje terug!

Zeep tegen het kruis van mijn schone broek vind ik niet fijn.

Waarom – beste innovators – vervangen jullie dan de al-oude, vertrouwde, goed werkende wand-zeephouder door een horizontaal gericht pompje dat de zeep niet óp mijn hand, maar eróver schiet? In mijn kruis? En ja; leg dát maar eens uit aan je gezelschap. En dit overkomt mij dus ook wel eens als ik – pal voor mijn toespraak – nog éven naar de toilet ga. Sta ik daar, voor honderden mensen, op het podium, in het volle licht, met twijfelachtige witte vlekken in mijn kruis…

Geef mij mijn wandzeephouder terug!

Waarom – beste innovators – besteden jullie je aandacht niet aan iets anders. Iets dat een vele malen groter en serieuzer probleem vormt in de hedendaagse badkamer: de scheerschuimbus! Want die is al 100 jaar hetzelfde en er mankeert iets aan. Dat jullie dat zelf nog niet gemerkt hebben?! Heb je zo’n ding wel eens een tijdje op een plankje laten staan? En wat zie je als je ‘m optilt? Juist: ROEST! Die er met geen schuurspons of -middel af te krijgen is!

Geef mij mijn schone plankje terug!

Daar hebben jullie de komende meivakantie mooi de tijd voor!

Otto


To Top