Column van Otto

Column van Otto: Linkedin

Otto_ColumnZaterdag 25 januari 2014 – Column van Otto: Linkedin 

“Congratulations! Your connection Maarten Nes has endorsed you for the following skills and expertise:

  • Events
  • Theatre
  • Coaching”

en zo nog een hele berg, eindigend met:

  • “Presentatiecoaching
  • Communication Skills
  • en Corporate Communications”

Waarom denkt die Maarten Nes – die ik welgeteld twee keer heb ontmoet –  dat ik goed ben in iets nietszeggend als “change management”??? Wat weet hij zelf van “show-hosting” om iets zinnigs te  mogen zeggen over hoe-goed-ik-dat-wel-niet-kan? Nee, Maarten: jij zit achter jouw computer als een malle overal vinkjes te zetten, zonder ook maar énige oprechtheid! Jij zit naar aanbevelingen te vissen! Jij wilt gezien worden! Jij geeft complimentjes met als doel zelf gecomplimenteerd te worden! Maar nee, gelinkt link vrindje; zo zijn we niet getrouwd! Sterker nog; ik wil niet eens verkering met jou!

Kijk, LinkedIn is Hyves voor grote mensen: kijk eens wie ik allemaal ken! Volgens de experts ligt hier het grote goud en zou je via ‘hot contacts’ snel bij voor jou belangrijke mensen kunnen komen. Ik streefde er ooit naar – met pijn en moeite – de felbegeerde 500+ status te krijgen, want ja, dan bén je iemand! Euh, ja, dat is gelukt… ik bén dus iemand… Joehoe? Nou, hier zit dus iemand… en met een telefoon. Die niet rinkelt…

Nee; het blijft een schimmig iets, dat LinkedIn. Van heinde en verre krijg je onpersoonlijke verzoeken om te linken met vage types met onbegrijpelijke beroepen als “principal business consultant”, “Procesbegeleider release 0.8 / reserve product owner bij Programma EKI” of nog erger: “Entrepreneurial General and Innovation manager”. Maarten zelf gaat gebukt onder de titel: “SparringPartner, Motivator, Author, NLP Trainer, NLP-er, public speaker, Ideas Supplier en  Burgundian“. Dat zal wel Bourgondiër betekenen, waarmee hij een te pafferig lijf mooi weet te legitimeren, de slimmerd.

Eerlijk is eerlijk; ik voelde me gevleid met al die complimentjes, dat dan weer wel. En ja, dan wil je ook wat terugdoen. Maar dan wél oprecht! Bladerend door al zijn vaardigheden – en hij heeft er nogal wat – kon ik er geen één vinden, waarvan ik dacht; ja, Maarten; ik weet van jou dat jij daar echt een kei in bent! Tot die ene. En daar heb ik Maarten voor ‘endorsed’. “Netwerken”.

Otto

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/131618930″ params=”color=ff5500&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top