Column

Column van Otto: Onze rotonde

Otto_Column18 mei 2014 – Column van Otto Wijnen: Onze rotonde

“Kom je vanavond naar de kroeg?” “Nee, ik moet mijn rotonde nog verzorgen!”

Sinds vorige week heb ik namelijk een rotonde. Een schátje! Niet helemaal rond, maar als liefhebbende verzorger vind ik mijn rotonde uiteraard de mooiste rotonde van de wereld!

We waren al lang met het adoptieproces bezig. dus toen het adoptiebureau gisteren belde met het goede nieuws stapte mijn collega E. en ik direct in het bedrijfsautootje om meteen bij ons verkeerspleintje te gaan kijken. Met ietwat vochtige ogen stapte we uit. “Wat heeft een rotonde eigenlijk nodig?” had E zich nog bezorgd afgevraagd en ze had uit voorzorg een paar pakken kunstmest, een schepje en een emmertje met Cars-opdruk meegenomen.

“Wat rijden ze hier hard” dacht ik bij mijzelf en sindsdien schrik ik ’s nachts zwetend wakker met het beeld van een auto die rechtdoor over ONZE rotonde heenvliegt!

We hebben namelijk grootse plannen; onze rotonde krijgt volgende week een flinke knipbeurt. Want dat merk je wel hoor, met zo’n adoptierotonde; ze zijn vaak flink verwaarloost! Dus jagen we er eens lekker doorheen met snoeimes, heggeschaar en schoffel. Met een beetje werk zouden we er zelfs ons logo in buxus op kunnen plaatsen!!

Ik heb altijd volgehouden dat noooooit aan rotondes zou beginnen!!

En ach, dat bezoekje aan het tuincentrum! Ze hebben zo’n leuke afdeling speciaal ingericht voor jonge rotondeverzorgers! Met leuke veiligheidshekjes, reukloze GFT-emmertjes en schattige roze afzetpaaltjes! Echt enig! E raakte helemaal emotioneel en we denken nu al over een tweede! Kan je nagaan! Ik heb altijd volgehouden dat noooooit aan rotondes zou beginnen!! Ach; je ziet, alle cliches zijn waar; al je prioriteiten komen in één klap ergens anders te liggen. Dus nee, ik hoef de kroeg niet meer in; ik heb nu de verantwoordelijkheid voor een rotonde!

Otto


To Top