Column

Column van Otto: Sollicitatie

Otto_Column31 mei 2014 – Column van Otto Wijnen: Sollicitatie 

Gaat u zitten; wilt u koffie? Melk? Suiker? Lepeltje?

Goede rit gehad? Dat hele eind met de auto gekomen? Nou-nou!

Fijn dat u wilde komen: deze functie staat al een tijdje open. Ja, het is een veeleisende job, dat kun je wel zeggen ja.

Om te beginnen de uren; bent u bereid 70 uur of meer te werken?

In de weekenden, ’s avonds en soms ook wel eens ’s nachts als er een deadline te halen valt. Ja, dat kan een flinke tol eisen binnen een relatie. Tja, zo’n relatie, daar moet u niet teveel aan gehecht zijn…

Denkt u de verantwoordelijkheid aan te kunnen?

U bent namelijk persoonlijk verantwoordelijk voor het hele proces: van marketing tot after-sales. Die persoonlijke verantwoordelijkheid gaat zelfs zo ver, dat schuldeisers bij u op de stoep kunnen staan en niet schromen uw faillissement aanvragen als ze dat in de kop krijgen!

Er is een kans dat in het functiepakket ook het element ‘personeel’ zit. In dat geval mag u grote delen van uw werkweek besteden aan het oplossen van hun problemen.

Nou: ze willen hun kinderen op tijd ophalen, ze willen op vakantie en als ze zelf niet ziek zijn, dan zijn het hun kinderen wel!

Bent u een beetje thuis in SEO en websiteconversie? ‘Search Engine Optimalisation’. Nee? Ai… Ja, dat zou wel moeten hoor. Anders bent u overgeleverd aan whizkids die beweren dat ze uw site bovenaan bij Google zeggen te krijgen, daar een kapitaal voor factureren en als het dan niet lukt claimen dat dit aan uw server ligt!

Administratie? Btw-aangifte? Zou u toch wel de basis van moeten begrijpen: anders neemt een boekhouder een loopje met u!

Bent u een beetje handig met netwerken? Van die borrels ja? Mooi. En presentaties geven? Komt u een beetje lekker uit uw woorden op een podium? Da’s wel een pré, hoor?

Wat het verdient? U bedoelt na aftrek van inkoop, huur, vaste lasten, abonnementen, lidmaatschappen, de salarissen van personeel, belastingen? Nou: eerlijk gezegd hoopte we dat u zelf wat geld mee wilde brengen.

Om welke functie het eigenlijk gaat?? “Ondernemer” natuurlijk!

Otto

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/152415191″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top