Column

Column van Otto Wijnen: Trots

Otto_Column2 augustus 2014 – Column van Otto Wijnen: Trots

Alles ligt plat. Niets te doen. Geen telefoontjes. Geen aanvragen. Niets.

En dat is prima! Helemaal niet erg! Zo gaat het elke zomer. Ik moet het hebben van de congressen en die starten pas in september. Ook de presentatiecoaching begint dan weer. Geen paniek dus.

Maar wat mij elke zomer normaal gesproken overkomt, is wel reden tot zorg. Doordat ik even uit de running ben en geen enkele bevestiging krijg dat ik iets doe wat verschil maakt, wat van meerwaarde is voor anderen. En dat gaat knagen! Er zijn zomers geweest dat ik er effe een flinke dip door kreeg. Zodra ik dan weer de buhne op mocht, was dat voorbij.

Sinds ik besloten heb om een tweede handelsnaam op te tuigen om coaching en cursussen onder te brengen, is dat anders. Deze zomer is er een zonder lamlendigheid, zonder terugslag, zonder dip. Want man, wat ben ik druk geweest! Drie dingen tegelijk: ik heb een boek geschreven (bijna af!), ik heb een presentatieshow opgezet en ik heb een nieuw soort cursus bedacht waarbij deelnemers twee workshopdagen hebben en zes webinars.

En ik wil dat online kunnen verkopen. Dus ik wil een webshop.

Wel eens gedaan? Zo; dan komt er een berg informatie op je af: welke software voor de winkel? Wil je met affiliates werken? Hoe wil je dat mensen betalen? Welke partner kies je daarvoor? En als je die keuzes eenmaal gemaakt hebt, moet je je doopceel lichten om aan te tonen dat je niet frauduleus bezig bent! Maar ja, ík wil een webshop.

Nee: de Kamer van Koophandel schrijft nog brieven

“Recent inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel”. Ik dat aanvraagformulier downloaden, invullen, opsturen met kopie van mijn paspoort. Krijg ik een mooie envelop in de bus, denk ik: ha! Dat zal mijn inschrijvingsbewijs zijn! Nee: de Kamer van Koophandel schrijft nog brieven om mij te melden dat ik een oud paspoort heb opgestuurd… Foutje mijnerzijds; domdomdom. Dus; met het nieuwe paspoort opnieuw verstuurd komt het allemaal toch weer goed. Maar waarom via snailmail? Waarom niet gewoon online allemaal? Gggoed; ik wil een webshop.

“Rekeningafschrift”. Rekeningafschrift? Zo’n papieren ding? Die komen al jaren niet meer in de bus! Nou had ik eenvoudig een print kunnen maken via mijn online bank, maar omdat ik mijn identifier al een tijdje kwijt ben (en alles via mijn smartphone doe) was dat geen probleem. Nu dus een nieuwe identifier aanvragen. Hopla; wordt direct mijn app geblokkeerd, kan ik geen betalingen meer doen! Hoort er bij; ik wil namelijk een webshop.

Uiteindelijk is het gelukt!

Uiteindelijk is het gelukt! De shop staat als een huis, de affiliates kunnen registreren, en – jawel!- de link met iDeal werkt​!

Daar ben ik dus stiekum wel een beetje trots op! En dit alles in eigen huis opgezet, low budget! Yes, ik heb een webshop!!!

Otto


To Top