Westfriesland

Connection Systems wint Rabo Ondernemersprijs 2013 [+video]

Rabo_ondernemersprijs2013_ConnectionSystems2ZWAAGDIJK-OOST – Connection Systems uit Venhuizen is dinsdagavond tot de winnaar benoemd uit vier genomineerde bedrijven tijdens de Rabo Ondernemersprijs 2013 bij de Rabobank Westfriesland-Oost. Het bedrijf was afgelopen maanden actief met ruim 500 camera’s voor de beveiliging van de NSS top in Den Haag.

Frank Wagemans en zijn vrouw namen de prijs, een waardecheque van €2000,- in ontvangst uit handen van Arjan Smit directeur Zakelijke Relaties. Wagemans: “Het voelt goed, we hadden het niet verwacht. Een kroon op het harde werken van de afgelopen maanden.”

De avond voor zakelijke relaties van de bank werd gepresenteerd door Roeloff Hemmen bekend van RTL Nieuws en BNR Radio. Van elk van de vier genomineerde bedrijven was een fraaie video gemaakt. Na elke video tijd voor enkele vragen van Roeloff Hemmen en van ondernemers uit de zaal. Tot slot mocht het aanwezige publiek haar stem uitbrengen op één van deze vier bedrijven. Connection Systems won met de meeste stemmen.

Videocompilatie [6 min]

Wij als Westfriesland in Bedrijf kijken ook naar de mogelijkheden voor meer videoreportages. Onderstaande video is onderdeel van een testperiode naar de mogelijkheden hiervan en het kiezen van de juiste apparatuur.

Genomineerden

20140415-P1180599 (Medium)Ifinish – Remco Sluis is pas recent begonnen met zijn bedrijf. Hij koopt oude drukwerkmachines op die in Nederland zijn afgeschreven of uit faillissementsboedels en verkoopt deze weer door aan opkomende markten. Hij zorgt zelf dat hij weinig risco loopt, geen voorraden. “Voordat de machines worden gedemonteerd in de hal moet hij al zijn verkocht.” Dit zorgt ervoor dat hij de onderneming vanuit een klein kantoor kan runnen zonder opslag ruimte. De huidige crisis geeft hem kansen via faillissementsveilingen, maar ook de opbloei van de economie zorgt ervoor dat machines sneller vervangen worden door nieuwe. Het lijkt op een toekomst bestendig model. Een uitstekend toekomstperfectief aldus zijn account manager Dennis Ooteman.

 

20140415-P1180626 (Medium)MyWheel – Henry Mentink heeft met Mywheels gekozen voor een maatschappelijk doel; promoot het gebruik van de auto, niet het bezit. MyWheels werkt met leden die een auto beschikbaar stellen aan andere leden. Bij de auto aangekomen kan men met een OV pas de auto ontgrendelen en wegrijden. Eén van de eerste vragen uit het publiek ging over de beschikbaarheid. Dit wordt door MyWheel gegerandeerd. Met een 4% virtueel dubbel gebruik van de auto worden er alternatieven bijgezet. Een huur auto of eventueel een taxi, leden kunnen altijd beschikken over vervoer.

 

20140415-P1180655 (Medium)Avontuur Themavormgevers – Patrick Avontuur zorgt met zijn persooneel voor versiering van winkelgebieden en publiekeruimten, vooral zichtbaar rondom de feestdagen. Met klanten als de NS, Shiphol, Bijenkorf, CenterParks en is hij een jaarlang rond bezig met verlichting. Tegenwoordig LED verlichten, duurzaam en creatief zeer goed in te zetten. Het bedrijf heeft vestigingen in Wijdenes, Amsterdam en Maastricht. Ook voor Avontuur betekent de crisis een kans; winkelgebieden moeten zich gaan onderscheiden om de gunst van de klanten. Sfeerverlichting kan dat.

 

20140415-P1180711 (Medium)Connection Systems – Frank Wagemans is duidelijk over wat hij biedt. “Andere bedrijven verhuren camera’s, wij leveren beelden. En dat is wat oa de politie nodig heeft. Beelden van verdachte situaties, controle of overtredingen. Tevens is het bedrijf veel bezig met verkeersonderzoeken door middel van kentekenregistratie. Frank Wagemans geeft aan trots te zijn op zijn eigen ontworpen systeemkast. Inclusief paal met camera’s en een eigen dieselgenerator die exact verbruikt wat de cameraverbruikt. Deze units kan hij in 15 minuten plaatsen. Het grote project van de nucleaire top in Den Haag betekende voor hem een inzet van 500 camera’s, 8 verschillende opdrachtgevers met een totale omzet van 2.5 miljoen euro. Grote getallen die hem als ondernemer niet echt lijken te raken. Een goede boterham is voldoende.

Foto bovenaan met de winnaars: Amber’s Fotografie


To Top