Westfriesland

Creator Presto B.V bekend als EPS Objects failliet verklaard

epsobjects_buiten

WERVERSHOOF – De rechtbank van Noord Holland heeft dinsdag 22 juli Creator Presto B.V. uit Wervershoof handelend onder de naam EPS Objects failliet verklaard. Het bedrijf was actief met EPS producten in cabines en vakantiewoningen. EPS wordt in de volksmond ookwel piepschuim genoemd. Curator is mr. R. van der Hooft.

Afbeelding uit youtube video 'RTL LifeStyle Experience"

Afbeeldingen uit youtube video ‘RTL LifeStyle Experience”

EPS Objects maakte en verkocht lodges, cabins, hotelCUBEs, beachlodges en (recreatie)woningen van EPS die volledig door de opdrachtgever kunnen worden bepaald. Met het EPS als kern ontstaan duurzame woningen (100% recyclebaar en erg goed geïsoleerd) die in elke vorm, maat, indeling en afwerking te maken zijn.

Kleine marges

Voor de verkoop van haar producten werkte EPS Objects samen met een externe verkoper Hans de Vries. Ook hij is door het faillissement gedupeerd. Zo kreeg hij nog commissievergoedingen over verkochte producten en investeerde hij in de marketing van het bedrijf. Over de exacte reden van het faillissement kan De Vries geen uitspraken doen. “Wel was er sprake van hele kleine marges. Als opdrachtgevers dan niet betalen of te laat, dan ontstaan er liquiditeitsproblemen.”

Volgens de Vries werkte er tot 2012 drie tot vier mensen bij het bedrijf. Het bedrijf nam daarna een stapje terug en werkte alleen nog met ZZP-ers en 1,2 FTE op kantoor.

Video producten

“Het blijft jammer. EPS is een mooi bouwproduct wat goed toepasbaar is. Ik heb het altijd met liefde verkocht,” aldus oud verkoper Hans de Vries. Hij is ook te zien in onderstaande video uit het programma Lifestyle Experience van RTL.


To Top