Westfriesland

Deen informeert klanten over leverancier in opspraak

DEEN-supermarktenHOORN – Op de website van DEEN is een verklaring geplaatst na aanleiding van het nieuws dat een leverancier ‘paardenvlees in partijen rundvlees’  leverde. Volgens het tv-programma EenVandaag gaat het om slachthuis Van Hattem Vlees in Dodewaard, dat onder meer vlees aan de supermarkten Dekamarkt, Deen en Vomar zou hebben geleverd.

Van de website:

Zoals u ongetwijfeld in de media heeft vernomen is er een verdenking uitgesproken over het mogelijk verwerken van paardenvlees in rundersnippers bij één van onze toeleveranciers. DEEN benadrukt dat het hier gaat om een verdenking. Er ontbreekt nog enorm veel informatie, waardoor het absoluut niet met zekerheid te zeggen is of deze verdenking gegrond is of niet. Bovendien is niet bekend of het vlees ook aan DEEN is uitgeleverd. Op dit moment doet het NVWA verder onderzoek. DEEN wacht de resultaten van dit onderzoek af. Er is geen sprake van gevaar voor de volksgezondheid.

De betreffende leverancier is BRC gecertificeerd dus voldoet aan hele strenge wettelijke eisen, vandaar dat DEEN vlees heeft afgenomen bij deze leverancier. DEEN neemt bij deze leverancier een kleine hoeveelheid vlees af. Als de verdenking klopt, is het voor DEEN en onze klanten onacceptabel dat er producten geleverd zijn die niet aan de wettelijke eisen voldoen.

DEEN heeft uit voorzorg (via een recall) drie producten: biologische hamburgers, biologische tartaar en biologisch rundergehakt uit de filialen terug geroepen. Het vlees van deze leverancier ligt dus NIET in de supermarkten.

To Top