Westfriesland

Deen start winkel met alleen non-food in Enkhuizen

DEEN-supermarktenENKHUIZEN – Supermarktketen Deen opent een winkel met alleen non-food artikelen. Woensdag opent Deen in winkelcentrum De Koperwiekplein in Enkhuizen een nu nog naamloze winkel zonder de traditionele handelswaar. Dit meldt het NHD op haar website. De opening zal zonder enige poespas plaatsvinden.

non-food

Voor de supermarktketen is de verkoop van non-food niet nieuw. De afgelopen weken werden LED lampjes, speelgoed en douchegel tegen scherpe prijzen in de winkelaangeboden. De keten heeft al inkopers voor deze non-food artikelen en worden ook benaderd door leveranciers om partijen op te kopen.

‘Het is geen Deen’

hollandsekoopjesDe krant geeft aan dat de vastgoedeigenaar, Generali contact opnam met Deen om een lege unit in te gaan vullen. “Daar zijn we over gaan nadenken en dit is het geworden. Het heeft geen naam, geen formule en het is geen Deen,” aldus Bouwdewijn Deen op de website van het NHD.  Doel van deze test is om te kijken of er geld mee valt te verdienen.

Mocht Enkhuizen een succes zijn, dan hebben diverse andere vastgoedeigenaren ook nog ruimte in de winkelstraten en winkelcentra.

Discounter Action begonnen in 1993 ook in Enkhuizen met non-food, toen geleid door Gerard Deen en Rob Wagemaker. Wie weet wat Enkhuizen als start kan betekenen.

To Top