Westfriesland

Een snackbar gerund door sportinstructeur is niet vreemd

patatpalace_ZwaagZWAAG – Dinsdag 3 juni opende Snackbar Patatpalace in Zwaag haar deuren. Eigenaren Nico en Iris Muler hadden al bijna een jaar geleden hun oog laten vallen op het toen leegstaande pand op bedrijventerrein De Oude Veiling in Zwaag. “Er is een goede boterham mee te verdienen hier,” aldus Nico Muler.

Sportschool

Nico en Iris zijn geen onbekenden op het bedrijventerrein. Iris Muler runt er een eigen sportschool en Nico is daar onder andere spinningsinstructeur. “Ik ging nog wel eens koffie drinken bij Kolenbrander (de autodealer tegenover de snackbar) en zag daar dan het pand leeg en verlaten staan. Zonde” Hij zocht contact met de huidige eigenaar Jan Silver. Die kocht het pand in 2012 in de hoop hierin een coffeeshop te mogen starten. Silver kreeg geen vergunning en sinds die tijd stond het pand leeg.

Voor Nico Muler is de stap naar de horeca geen onbekende. “Ik was 18 jaar toen ik mijn eerste snackbar had, dat was in Den Haag. Ook toen met verse handgesneden patat. Later heeft hij gewerkt als kok in een pannenkoekenhuis en als pivé chauffeur en persoonlijke beveiliging.

Bezoekers

De doelgroep zijn zowel de personen werkzaam op het bedrijventerrein, de passanten en ook de bewoners in de wijken erom heen. “Met 50 tot 70 bedrijven en circa 200 mensen werkzaam hier is dat best een aardige doelgroep.” Voor de bedrijven is het mogelijk om vooraf bestellingen telefonisch door te geven. “Later willen wij ook gaan bezorgen, maar dat betekend een mannetje extra.” Ook catering wordt in de toekomst niet uitgesloten. “Voor de donderdagavond, de koopavond gaan we het menu uitbreiden met een warme avond maaltijd.”

Combinatie sportschool

Het lijkt misschien een vreemde keuze van sportschool naar snackbar. “Ik heb met beide veel affiniteit. Snacken hoeft niet slecht te zijn voor actieve mensen. Bovendien heb ik folders van de sportschool hier op de toonbank staan en mensen vragen toch wat het is en wat je er kan verwachten. Even binnenstappen voor informatie bij de sportschool zelf doen mensen toch minder. Een luchtig gesprek over sporten en wellicht toekomstige nieuwe klanten.”

Nu ruim een week open, weten enkele vaste klanten Patatpalace al goed te vinden. “Ik besteed tijd aan de patat met speciale olie en verse patat, toch de specialiteit van Patatpalace en die wordt door klanten goed gewaardeerd. Schrijf ook maar op dat ik in Den Haag altijd de lekkerste patatbakker was. Verder is het nu mijn ritme verder vinden.”


To Top