Westfriesland

Eerste meters aansluiting Bedrijventerrein Zevenhuis op N23

Peter van Asselt Nelleke Huisman en Guido Scholtens_ZevenhuisHOORN – Op 27 oktober is door de voorzitter van de HOC (Hoornse Ondernemers Compagnie) Nelleke Huisman, , op bedrijventerrein Zevenhuis, het asfalt gewalst van de aansluitingsweg naar de N23.

Met de aanleg van deze weg wordt een groot deel van de ontsluiting van Zevenhuis op de N23 gerealiseerd. In april 2015 zullen Zevenhuis en de N23 definitief op elkaar aangesloten worden. Verkeer komend vanaf Zwaagdijk zal deze weg permanent gaan gebruiken om op de N23 te komen. Na het asfalteren heeft Nelleke Huisman met Guido Scholtens, bestuurder Zevenhuis en Peter van Asselt, projectmanager Zevenhuis, de naam N23 -Zevenhuis op de weg aangebracht. Vanuit de lucht niet te missen.

Bereikbaarheid aan N23

Nelleke Huisman, voorzitter HOC: “Bereikbaarheid is voor een bedrijventerrein een absolute must. De N23, waar we in Westfriesland al lange tijd naar uitkijken, zal hier voor ondernemers een flinke bijdrage leveren. Eigenlijk is het eerste stuk asfalt op Zevenhuis het eerste stuk asfalt van de N23.”

Voortgang

De voortgang van het bedrijventerrein wordt steeds meer zichtbaar. Dit ziet ook  Guido Scholtens, bestuurder Zevenhuis B.V.: “MOSO International B.V. gaat binnenkort starten met de bouw op Zevenhuis. Verwacht wordt dat velen uit de regio de voordelen zullen inzien van nieuwbouw op dit uitstekend ontsloten bedrijventerrein. Een tankstation op deze plek kan niet uitblijven, evenals flexibele units voor startende ondernemers’.

Ondernemersklimaat

Voor de gemeente Hoorn is dit bedrijventerrein een belangrijke ontwikkeling voor de economie en de werkgelegenheid. Wethouder Hoorn, Ben Tap: Het is voor Hoorn en de regio een fantastische ontwikkeling dat ondernemers hier kunnen blijven groeien en ook iets nieuws kunnen beginnen en bouwen. Hoorn heeft een goed ondernemers- en vestigingsklimaat, met goede en complete bedrijventerreinen en voorzieningen. Zevenhuis sluit daar perfect op aan. Als wethouder en ambassadeur van Zevenhuis maak ik me hard voor de versterking van de lokale en regionale economie, maar ook voor de vraagstukken van ondernemers, die uiteindelijk de motor zijn van onze economie.”

Zevenhuis in vogelvlucht

Bedrijventerrein Zevenhuis biedt ondernemers de kans zo goed mogelijk te laten ondernemen. Verdere uitgangspunten zijn de kwaliteit van de openbare ruimte, flexibiliteit in kavelgrootte én duurzaamheid. Zevenhuis biedt ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid tot aan multinationals. Bedrijven en ondernemingen die geloven in cocreatie, ketensamenwerking en kracht door verbindingen aan te gaan, zullen hier hun nieuwe thuishaven vinden.


To Top