Westfriesland

Eigenaar Benno van Ree blij met snackbar Koepoortsweg

Eigenaar Benno van Ree met zoon Tijmen op zijn arm.

Eigenaar Benno van Ree met zoon Tijmen op zijn arm.

HOORN – Na maanden van bouwen zijn sinds kort de contouren van Snackbar van Ree weer zichtbaar. Op de bekende locatie op het Koepoortsweg/Spoorsingel is in het nieuwe pand van stichting Stadsherstel ruimte gekomen voor de snackbar.

Generaties Van Ree

Deze vestiging is niet alleen nu helemaal nieuw, maar het was ook ooit de eerste vestiging van Van Ree, “Mijn opa en oma zijn hier begonnen en 50 jaar laten mijn vader en nu doe ik het 20 jaar, “aldus Benno van Ree de derde generatie Van Ree. Vrijdag 17 oktober is de feestelijke opening en paar dagen later zal de snackbar voor het publiek haar deuren openen.

Nieuwbouw

De oude keer nu op stationsplein straks naar Bangert en Oosterpolder in Zwaag

De keet nu op stationsplein verhuisd straks naar Bangert en Oosterpolder in Zwaag

De wens om te verbouwen vanuit de keet naar een eigen pand was er al jaren. Van Ree: “Nu mochten we eindelijk een keer nieuw bouwen van de gemeente. Die vergunning heeft 2 jaar geduurd. Maar met de hulp van stichting stadsherstel is het allemaal toch gelukt.”

De tijdelijke vestiging bij het stationsplein in Hoorn is goed bevallen. “Dat ging eigenlijk buitengewoon goed. Bij het station draaide we nog iets beter,” aldus Benno van Ree

Vestiging Bangert en Oosterpolder

Naast de vestiging op de Koepoortsweg, de Huesmolen, de Kersenboogerd wordt de tijdelijke keet bij het station straks de vierde locatie Van Ree in de Bangert en Oosterpolder. Daar in Zwaag heeft Van Ree zich ingeschreven voor het winkelcentrum, maar mag nu al als tijdelijke noodlocatie naast Deen staan.

Groei

Benno van Ree geeft aan nog altijd een stijgende lijn te zien in de cijfers van zijn snackbar Van Ree. En verder groeien naar meer vestigingen? “Als ik een kant op ga dan eerder richting Grootebroek, Enkhuizen en Medemblik. Hoorn is inmiddels wel voorzien met Van Ree’s.

Interview

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/172264617″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]


To Top