Westfriesland

BMG bezig met overname Tuincentrum Overvecht van Blokker Holding (update)

AMSTERDAM – Op 10 juli 2014 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen overname van Tuincentrum Overvecht door Borgeld Management Groep B.V.(BMG).  Bij de overname zit ook het winkelvastgoed van Tuincentum Overvecht, wat nu nog in beheer is van HB Capital.

BMG is bekend als eigenaar van Bo-Mij vestigingen (24 stuks), actief in handels- en ijzerwaren met het hoofdkantoor in Hoorn. Ook Bo-Rent en LifeStyle International BV een detailhandel  in luxe woonaccessoires en kleine meubelen en sfeerartikelen met hoofdkantoor in Hoorn hoort bij de BMG.

Andries Borgeld

Eigenaar van BMG is Andries Borgeld. Hij wordt door Quote geschat op een vermogen van 155 miljoen. De BMG Groep is eigenaar van meerdere bedrijven naast Bo-Mij en Bo-Rent. Het is thans eigenaar van Liberty Maritime BV een jachtwerf in Lelystad, Hotel Restaurant Jules in Heerhugowaard, Devarana Sauna Beauty Resort in ’s Hertogenbosch en Sauna Thermen Riddderode in Santpoort-Zuid.

Over BMG

BMG staat aan het hoofd van een groep van ondernemingen die actief zijn in de (i) verkoop van handels- en ijzerwaren en scheepsbenodigdheden, (ii) de verhuur van auto’s, gereedschappen, apparatuur, hoogwerkers en partybenodigdheden, (iii) het beheer van onroerende zaken voor verhuur en (iv) de exploitatie van hotels en wellness resorts/sauna’s. B.M.G. heeft o.a. zeggenschap over Bo-Mij B.V., actief in de groot- en detailhandel van ijzer- en metaalwaren waaronder in beperkte mate tuingereedschap en machines voor de bouw. Daarnaast heeft B.M.G. zeggenschap over LifeStyle International B.V., actief in de detailhandel van luxe woonaccessoires, kleine meubelen en sfeerartikelen.

Over Tuincentrum Overvecht

Tuincentrum Overvecht: is actief in de detailhandel in tuinartikelen. Het assortiment bestaat o.a. uit tuinmeubelen, producten voor tuininrichting, tuingereedschappen, tuinhuizen, barbecues en buitenkeukens. Tuincentrum Overvecht, onderdeel van Groenblok B.V. en haar dochtermaatschappijen en het daarbij behorende winkelvastgoed.

Groenblok B.V. is een dochteronderneming van Blokker Holding B.V. Het winkelvastgoed van Tuincentrum Overvecht wordt eveneens overgenomen en is thans in eigendom van HB Capital B.V., een investeringsmaatschappij en tevens dochteronderneming van Blokker Holding B.V.

Update:

Sinds donderdagmiddag pakken ook de landelijk media het nieuws op. In het ANP nieuwsbericht bevestigd de woordvoerder van Blokker dat zij Tuincentrum Overvecht aan BMG willen verkopen. Verdere toelichting wil de woordvoerder niet geven.


To Top