Westfriesland

Enkhuizen volgens vakantiehuizenbemiddelaar ´Beste vakantieplaats van Nederland 2014’

Zuiderzeehof, één van de vakantiehuizen in Enkhuizen. Afbeelding via atraveo.nl

Zuiderzeehof, één van de vakantiehuizen in Enkhuizen. Afbeelding via atraveo.nl

ENKHUIZEN – Online vakantiehuizenbemiddelaar Atraveo heeft maandag de prijs voor ´Beste vakantieplaats van Nederland 2014’ uitgereikt aan burgemeester Jan Baas. De prijs is het resultaat van klantbeoordelingen en werd op 10 maart 2014 bekendgemaakt. Voorgaande jaren ging de prijs ook naar Noord Holand maar toen naar de plaatsen  Egmond en Julianadorp.

Klanten die een recentie achterlaten worden gevraagd om naast de geboekte accommodatie ook de bezochte vakantieplaats op een schaal van één tot vijf te beoordelen. Enkhuizen behaalde met een gemiddelde van 4,52 punten de hoogste score van Nederland.

Burgemeester Jan Baas is trots op het resultaat: “Wij zijn erg blij met deze prijs, het bewijst dat we veel te bieden hebben als stad en omgeving. Deze publieksprijs is dan ook een beloning voor iedereen die zich inzet voor het toerisme en een stimulans om er nog een schepje bovenop te doen” 

Het juryrapport van Atraveo sprak zeer lovend over Enkhuizen: ´Onder andere de beroemde Vereenigde Oost-Indische Compagnie was hier ook gevestigd. Een aantal statige herenhuizen zijn behouden gebleven en getuigen nog van dit tijdperk. Behalve dit historische erfgoed is Enkhuizen tegenwoordig vooral een ideale vakantieplaats. Veel recreatiemogelijkheden in de nabije omtrek, een geweldig watersportaanbod op het IJsselmeer en talrijke mogelijkheden voor fietstochten langs de tulpenvelden maken deze plaats tot een vakantiebestemming waar het hele gezin zich thuis zal voelen.´

Over Atraveo:

Atraveo is een grote vakantiehuizenmarkt op internet met rond de 250.000 vakantiehuizen en appartementen in Europa en de rest van de wereld. Het TUI-bedrijf, gevestigd in Düsseldorf, presenteert de accommodaties in heel Europa.


To Top