Westfriesland

Foto Osinga sluit na 75 jaar de deuren

foto_osingaHOORN – Na 75 jaar komt het besluit; Foto Osinga op het Grote Noord stopt ermee. Door de veranderende markt ziet eigenaar Jan Osinga geen mogelijkheden voor de winkel. “De handel in camera’s en andere fotografieartikelen is een vechtmarkt geworden, ” aldus Osinga in het NHD van vrijdag. “Beter nu dan gedwongen.”

Jan Osinga heeft het winkelaanbod in de loop der tijd zien veranderen. Nu in 2014 zijn er nog slechts een handvol eigen ondernemers. ‘De laatste der Mohikanen’ noemt hij het zelf. Hij ziet de komst van grote ketens met leden ogen aan. Ook aan de toon in de advertenties, opdringerig en agressief, kan hij maar moeilijk wennen. Daarnaast ziet  hij dat door de aanwezigheid van Hof van Hoorn de binnenstad in twee delen wordt gesplitst.

De sluiting heeft ook een persoonlijke tint. De vrouw van Jan Osinga overleed vorig jaar op 63-jarige leeftijd aan borstkanker. De volgende periode in zijn leven is daarom voor het genieten van kleinkinderen en hobby’s. “Ik wil nog een tijdje zonder stress leven. Ik kies voor mijzelf,” aldus de afscheidnemende ondernemer.

Eind februari 2014 sluiten de deuren voorgoed. Ook voor vijf personeelsleden en de mede-eigenaar die eigenlijk de winkel later zou overnemen. Tot die tijd start hij met de laatste uitverkoop. Mogelijke kopers voor het pand hebben zich ook al gemeld.

(foto’s via www.foto-osinga.nl)

To Top