Westfriesland

Incotec door naar finale European Business Awards 2014

incotec_logo

ENKHUIZEN – Op 14 januari zijn de tien ontvangers van een “Ruban d’Honneur” voor de InfoSys Business of the Year Award (categorie omzet € 25 – 150 m) bekend gemaakt. Incotec, de wereldwijde marktleider in zaadtechnologie is als enige Nederlandse bedrijf in deze categorie onderscheiden.

Het bedrijf gaat hiermee door naar de derde en laatste ronde in de strijd om de InfoSys Business of the Year Award, welke in mei zal worden uitgereikt.

JanWillem Breukink: “We zijn bijzonder trots op de toekenning van de ‘Ruban d’Honneur’ en vereerd dat we Nederland mogen vertegenwoordigen in deze categorie. De European Business Awards is een gerenommeerd platform voor Europa’s meest dynamische ondernemingen en het ontvangen van de ‘Ruban d’Honneur’ erkent het harde werk en de toewijding van alle Incotec medewerkers wereldwijd.”

Bepalen winnaar

De winnaar van de ‘Infosys Business of the Year Award 2013/14 (category €26-150M)’ wordt gekozen door een panel van deskundigen waaronder vooraanstaande ondernemers, academici, thought leaders en politici. De winnaar moet uitblinken op het gebied van financiële resultaten, sterke groei, innovatiestrategieën en leiderschap in haar branche. De jury toetst de inventiviteit, ethiek, relaties met belanghebbenden en lange termijnplanning tegenover de flexibiliteit om constante kwaliteit te leveren in een dynamische markt.

Over INCOTEC

INCOTEC werd opgericht in 1968 en is na een management buy-out in 2002 een volledig onafhankelijk bedrijf. De INCOTEC coating- en zaadtechnologiebedrijven in de hele wereld leveren producten en diensten gericht op het verbeteren van zaad door middel van opwaardering, priming, disinfectie, coating en analytische diensten voor genetische analyse en kwaliteitscontroles. INCOTEC Group levert zo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame landbouw op het gebied van ornamentals, groentezaden en akkerbouwzaden. INCOTEC heeft haar hoofdvestiging in Enkhuizen, Nederland en verder zijn er INCOTEC locaties in de Verenigde Staten, Brazilië, Italië, Zweden, Frankrijk, Zuid-Afrika, India, China, Japan, Maleisië en Australië.

INCOTEC is gespecialiseerd in zaadverbetering in vier business area’s: groentezaden, bloemzaad, akkerbouwzaden en analytisch onderzoek. Het bedrijf ontwikkelt en vermarkt duurzame zaadverbeteringstechnologieën met als doel de opbrengst en kwaliteit van de gewassen te verbeteren en op deze manier bij te dragen aan de wereldwijd groeiende behoefte aan een veilige voedselvoorziening met gebruik van minder middelen. INCOTEC heeft een groot, uniek en wereldwijd onderzoeksteam, dat nieuwe zaadtechnologieën ontwikkelt en deze aanpast aan de lokale behoeftes wereldwijd. Deze ‘think global, act local’ mentaliteit maakt het mogelijk om de toegespitste technologie onder variabele omstandigheden over de hele wereld te kunnen toepassen.

Over de European Business Awards 2013/14

De European Business Awards, gesponsord door RSM International, is een onafhankelijk Awardsprogramma, met als doel het erkennen en promoten van de expertise, toepasbaarheid en innovatie in Europees ondernemerschap, in lijn met de brede doelstellingen van de Europese Unie en zakelijke belangenbehartigersgroepen over heel Europa. De Awards belichten en promoten voorbeelden van individuen en organisaties die buitengewone prestaties behalen op verschillende gebieden – van milieubewustheid tot klantgerichtheid – prestaties die hen onderscheiden als leiders in Europa. Een innovatief, sterk en florerend bedrijfsleven maakt Europa succesvol en welvarend www.businessawardseurope.com.

To Top