Westfriesland

Incotec: X-ray Improver Pepper scant kwaliteit paprikazaadje

incotec_logoENKHUIZEN – De introductie van X-ray Improver Pepper, een nieuwe innovatieve opwaardering voor paprikazaden, is Incotec’s antwoord op de steeds toenemende kwaliteitseisen op de zeer veeleisende markt, die zaadproducenten en paprikatelers de afgelopen jaren flink onder druk hebben gezet.

Het zaadbedrijf uit Enkhuizen is volgens zeggen het eerste bedrijf dat de X-ray technologie als opwaarderingsmethode commercieel is gaan aanbieden. De ontwikkeling om deze technologie nu te gebruiken voor paprika, volgt op de succesvolle toepassing van deze technologie op tomaten en onderstam tomaten. Gestimuleerd door dit succes, is onderzoek gestart naar andere gewassen. Na een gedegen proefperiode is de introductie van deze technologie op paprika nu een feit, meldt het bedrijf trots.

Het volledig geautomatiseerde systeem gebruikt een röntgenopname van elk individueel zaadje om de eigenschappen van dit zaad in beeld te brengen. De speciale door Incotec ontwikkelde software analyseert vervolgens het potentieel van elk zaadje, waarna de beste kwaliteit van de mindere wordt gescheiden. Een snel en betrouwbaar systeem, zonder enig risico.

De paprikazaad-markt is één van de meest veeleisende markten. Kleine maar ook grote zaadveredelaars en plantenkwekers hebben moeite om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen. Investeringen in deze markt zijn hoog en dus risicovol. Een product waarmee de kwaliteit op niveau kan worden gebracht en zelfs kan worden verhoogd is iets waar de markt volgens het bedrijf al jaren met smart op wacht.

To Top