Westfriesland

Inkijkje in ondernemerschap Avontuur en Hermans

AvontuurmetHermans_fotoHOORN – Dinsdagmiddag 28 oktober organiseerde HoornBusinessEvents ‘Avontuur met Hermans bij Van der Valk in Hoorn.  Een inkijkje in het ondernemerschap van rasondernemers Patrick Avontuur en Kees Hermans. Tussendoor peilde gastheer en interviewer Robert-Jan Knook de mening van de ruim 80 aanwezige ondernemers aan de hand van diverse stellingen.

Einde cd verkoop

Na een voorstelronde van de beide ondernemers was duidelijk dat beide heren ras echte ondernemers zijn. Met hoogte en diepte punten. Kees Hermans: “In 2001 voelde het als een zoektocht naar een tropisch eiland op een ijsschots. Mijn hele business in muziek verdampte.” Ook vertelde hij kort over zijn hartinfarct. Oneliners zijn aan Hermans goed besteed; “Een ondernemer leert van de problemen, een manager werkt ze weg.”

Avontuur in ondernemen

Patrick Avontuur

Patrick Avontuur

Patrick Avontuur dacht zijn bedrijf Avontuur themavormgeving te hebben verkocht totdat in de gesprekken met de advocaten het woord ‘postponed’ werd gezegd. Ofwel de deal ging niet door. In 2012 heeft hij het alsnog kunnen verkopen, met behoud een klein deel van de aandelen en blijft hij actief voor creatieve zaken. Andere bezigheden als ondernemer zijn Flex & Famous (uitzendbureau) The Retail Toolbox (winkelcentrum beleving) Roots and Carrots BV (iets met China) en onderzoekt hij de mogelijkheden van een G-Star winkel in Almere en belang in een evementenbureau.

Ondernemen om geld te verdienen?

De stellingen prikkelden de stemming en de visie tussen ondernemers in de zaal. Deze stellingen werden bepaald aan de hand van stemkastjes van het bedrijf SoulMates InterActive een bedrijf waarin Patrick Avontuur een belang heeft. Voorbeeld van een stelling: ‘Ondernemen, doe je het om geld te verdienen?’ Het publiek was verdeeld 52,8% eens en 47,2% oneens. Avontuur: “Ik wil graag ondernemen omdat ik iets wil creeëren.” Hermans maakte het nog bonter: “Als je geld wil verdienen, ga dan in de cocaïne.”  De opmerking werd met veel gelach ontvangen.

Coach

Beide heren hebben een persoon gemeenschappelijk, Andries Borgeld. Patrick Avontuur begon ooit bij Succesvol Catering een bedrijf van Borgeld en ziet hem als inspirerende coach. Hermans praat nog regelmatig met jonge ondernemers. Wat hem daarin opvalt dat het knappe koppen zijn die goed kunnen laten zien wat ze kunnen, maar het ook uitvoeren is ze niet geleerd.

Op de vraag of Kees Hermans al denkt aan stoppen was hij duidelijk. “Nee, om het geld hoef ik het niet te doen, maar ik heb nog altijd ideeën. “ Even na 17.00 uur was het tijd voor de netwerkborrel. De aanwezige ondernemers en de beide hoofdgasten praten nog lang door over het ondernemerschap.

Foto’s van deze middag

[nggallery id=26]


To Top