Westfriesland

Is ondernemen topsport? Wij vroegen het Dennis van der Geest

GROOTEBROEK – Vrijdagavond was ex-judokatopper Dennis van der Geest als gast aanwezig bij College Tour van JCI Het Grootslag bij het Martinus College in Grootebroek. Voor de leerlingen van de bovenbouw en diverse ondernemers sprak Van der Geest over zijn voorbereidingen naar de wereldtop in judo. De ex-topsporter runt nu met zijn broer en vader twee sportscholen, daarnaast is hij regelmatig actief als DJ.

Ook veel tijd en energie

Dennis van der Geest ziet paralellen met het ondernemerschap. “Net als bij topsport zoek je mensen om je heen die je beter kunnen maken, dat geldt ook ondernemers. Bovendien moet je eerst veel tijd en energie in stoppen zonder dat je weet dat het succes oplevert.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167957938″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Monomaan

Mathijs Bouman van RTLZ, columnist bij het FD en econoom vermoed dat topsporters nog even verder gaan dan ondernemers. “Topsporters zijn monomaan, als je dat als ondernemer bent, dan houd je geen klanten over.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167957939″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 


To Top