Westfriesland

Karsten Travelstore viert 40-jarig bestaan

KarstenTenten_Zwaag (Small)ZWAAG – Karsten Tenten bestaat dit jaar 40 jaar. Met kampeerspullen is het in 1974 ooit allemaal begonnen in de oude kassen aan de dorpsstraat in Zwaag. Nu is het bedrijf bereikbaar via De Factorij 9 in Zwaag.

Op die plek aan de Dorpsstraat in Zwaag, waar de kas ooit volstond met kampeerspullen, staat nu een grootse kampeer- en outdoorwinkel. Kwaliteit en service stond veertig jaar geleden al hoog in het vaandel en is tot op de dag van vandaag de kracht van Karsten.

Start in 1974

karstentravelstore_pandKarsten Travelstore is in 1974 begonnen als dumpwinkel met alle denkbare artikelen op het gebied van kampeersport en vrije tijd, van tenten tot legerschoenen. Kampeerspullen stonden in de kas, tenten in de tuin. In 1981 volgde de primeur van de oppompbare Karsten Tent, die nog steeds in eigen atelier op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. De kampeerwinkel is in veertig jaar tijd uitgegroeid tot een bekend adres op het gebied van kamperen en outdoor. Ook voor wandelen of reizen.

Karsten Travel

Sinds 2009 is voor de winkel besloten om de naam Karsten Travelstore te gaan gebruiken. Een naam die de lading beter dekt omdat men meer is gaan verkopen dan kampeerspullen. Op hoogtij dagen werken er in totaal 50 personen inclusief de productieafdeling van de Karsten Tenten. Het bedrijf won in 2012 de Westfriesland Méér Prijs tijdens de Westfriese Ondernemersgala.

Interview Jan Willem Algra

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/144043822″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Interview met Jan Willem Algra uit de uitzending van Westfriesland in Bedrijf van 19 mei 2012. Over de groei van het bedrijf, de producten en de samenwerking met andere bedrijven.

DemoDagen

Het is daarmee een bijzondere maand voor Karsten Travelstore. Op 18 en 19 april en Tweede Paasdag 21 april staat de winkel in het teken van DemoDagen op het gebied van kamperen. Zien, doen en beleven is het motto.


To Top