Westfriesland

Klimpark in streekbos kan voorjaar 2015 open

Impressie-klimpark-Streekbos-Crop

Walter Bisselink had zijn oog al een tijdje op het Streekbos. Als ondernemer achter De Klimvallei in Den Helder zag hij mogelijkheden voor een tweede locatie in Noord Holland. “In Den Helder zit ik nu in het derde seizoen en dat loopt goed. Na een gesprek met de uitbater Marco Nooder van IJgenweis (manager horecapand Streekbos, red.) is het balletje gaan rollen.”

Samenweking

Bisselink geeft aan dat de samenwerking vanaf het begin goed was. Zowel de gemeente als de horeca uitbater in het Streekbos zijn enthousiast over het plan. “Mensen zijn op zoek naar buiten activiteiten. Ze zoeken de natuurlijk maar ook spanning,” aldus de ondernemer. De grond wordt gepacht van recreatieschap West-Friesland, die al in een vroeg stadium ook haar medewerking had toegezegd.

Voortgang

Dat het klimpark er gaat komen is zo goed als zeker, hoewel er nog enkele kleine drempels genomen moeten worden. Het college van Stede Broec is akkoord en de aanvraag voor de vergunning in verzonden. “Voor de definitieve financiering heb ik nog een afspraak met de bank. Binnenkort gaan we de exacte afmetingen van de complete installatie opmeten. Daarmee kan ik een offerte bij de fabrikant aanvragen. Dat bepaald de hoogte van de totale financiering. De kans dat het doorgaat is zeker 90%, meer zelfs.“

Opening 2015

Als alles meezit hoopt Bisselink in het voorjaar van 2015 te kunnen openen. “Rond februari moet dan begonnen worden met de bouw van het klimpark.” Hij verwacht dat de attractie in 2-3 jaar breakeven moet kunnen draaien.

Zaterdag 23 augustus een interview met deze ondernemer in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf, 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn


To Top