Westfriesland

Medemblik helpt nautische ondernemers met ideeën voor financiering

medemblikMEDEMBLIK – Voor ondernemers in de scheepsbouw die een gat in de markt zien, maar een gebrek hebben aan financiën, wordt de workshop ‘Innoveren door financiering van innovatie’ georganiseerd. Arnold Monshouwer (Kamer van Koophandel) geeft een onafhankelijk beeld van de diverse financieringsmogelijkheden om deze te verwezenlijken.

Met praktijkvoorbeelden uit de nautische sector en de scheepsbouw worden de Medemblikse ondernemers over de financieringsmogelijkheden geïnformeerd. Daarnaast wordt gekeken welke financiering bij welk project het beste past. Voorbeeld van mogelijkheden: de traditionele financiering bij een bank, het aantrekken van risicokapitaal, ‘friends, family and fools’ en crowdfunding. De ondernemers krijgen volgens de organisatie een concreet stappenplan met acties die de kans op succes vergroten.

Workshop

De lunchbijeenkomst vindt plaats op maandag 12 mei (12.00 tot 14.00 uur) in het gemeentehuis van Medemblik, Dick Ketlaan 20 in Wognum. De workshop in de vorm van een lunchbijeenkomst is een initiatief van de gemeente Medemblik, de Kamer van Koophandel en de klankbordgroep Nautiek Medemblik.

Wat kunnen ondernemers verwachten?

  • Inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van innovatie- en groeifinanciering
  • Inzicht in wat past bij het bedrijf en het project
  • Concrete handreikingen voor acties die de kans op succesvolle financiering vergroten.
  • Waarom mogen ondernemers dit niet missen?
  • Een onafhankelijk beeld van de financieringsmogelijkheden
  • Reële opties om de kans op innovatie- en groeifinanciering te vergroten
  • Netwerken tijdens deze lunchbijeenkomst.

Aanmelden

Voor ondernemers uit de nautische sector en scheepsbouw is deelname aan de workshop kosteloos. Stuur een mail naar Miranda.Laan@medemblik.nl. Vermeld de naam en bedrijfsnaam en met hoeveel personen u komt.


To Top