Westfriesland

Medemblik tegen uitbreiding Winkelhart Klaverweide Zwaagdijk-Oost

Winkelhart_klaverweide9ZWAAGDIJK-OOST – Het Winkelhart Klaverweide in Zwaagdijk-Oost krijgt van het college van Medemblik geen medewerking om nog verder uit te breiden. Dit meldt Medemblik Actueel op haar website. Wel is zij bereid mee te werken aan een verbetering van de verkeersveiligheid en de aanleg van een extra ontsluiting op de Noorderboekert. Deze kosten zijn geheel voor rekening van de ondernemer.

Verkeer

Door het realiseren van een tweede ontsluitingsweg moet het verkeer een betere doorstroming krijgen op het terrein. Nu komt het nog wel eens voor dat automobilisten halverwege keren en tegen het verkeer in het terrein willen verlaten. De nieuwe ontsluiting zal waarschijnlijk ook zorgen voor een betere veiligheid van de fietsers bij de inrit van het terrein, doordat er minder verkeersbewegingen zijn.

Het college stuurt een informatienota naar de gemeenteraad, zij kunnen dan gaan beslissen hoe er verder mee wordt omgegaan.

Klaverweide

17 november bestaat het Winkelhart Klaverweide 1 jaar in haar huidige vorm en met deze naam. Twee weken later opende supermarktketen Jumbo haar deuren bij de rest van de winkels. Op dit moment telt Winkelhart Klaverweide 11 verschillende winkels in mode, woninginrichting en dagelijkse boodschappen.

 

To Top