Westfriesland

miDashboard winnaar Groot Noord-Hollands Idee 2014


HOORN – Maandagmiddag 31 maart vond in De Ideefabriek in Hoorn een nieuwe editie van Het Groot Noord-Hollands Idee plaats. Vier dragons beoordeelden in totaal 6 pitches. De beste pitch en daarmee de winnaar was Bastiaan Burgwal van miDashboard uit Amsterdam.

De Dragons van deze middag waren Andries Borgeld van Bo-Mij, Hans Biesheuvel van ondernemersvereniging ONL, Rudmer Heerema, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de fractie van de VVD en Annette Wassenaar van Yellowwalnut.

Winnaar

De pitches varieerden wat in presentatie kwaliteit en inhoud. Maar je idee promoten voor zowel de vier Dragons en de kleine honderd toeschouwers is ook niet niks. Na alle pitches konden de Dragons na kort beraad tot één winnaar komen. De pitch van Bastiaan Burgwal van miDashboard. Hij had volgens de vierkoppige jury zijn idee het beste uitgedacht. Juryvoorzitter Hans Biesheuvel zei dat MiDasboard in een behoefte voorziet en prima schaalbaar is. “Over het verdienmodel heeft Bastiaan goed nagedacht en hij lost wel een probleem op voor zowel investeerders als voor andere mogelijke stakeholders zoals banken”, aldus Biesheuvel. MiDashboard is een ‘stekker’ aan de boekhouding van bedrijven waarmee zij, investeerders en banken via een snel overzicht het financiele plaatje van die onderneming kunnen inzien.

Hieronder het interview met de uiteindelijke winnaar Bastiaan Burgwal na zijn pitch en later nogmaals na de bekendmaking. Tussendoor een reactie van Hans Biesheuvel over keuze tot deze winnaar, miDashboard.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/142489351″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Pitches

De presentatie van Dennis van der Laan over zijn sponsorverhaal Xpedition Gold en zijn ervaringen bij Sotchi kon hij ondanks de haperende dia techniek duidelijk verwoorden. Spreek met je sporters duidelijk af dat de zichtbaarheid van de sponsor heel belangrijk is. En bij een nieuw sponsorcontract garandeert hij zelfs een rendement van 300% op het sponsor geld. Cijfers die bij de ondernemers zullen blijven kleven.

De andere pitches naast die van Bastiaan Burgwal van miDashboard waren:

  • Nick Timman van Graphyon
  • Nina Zwagerman van First Blue
  • Rob Katers van Brick Blocks
  • Sylvia Schutz van FiQsu
  • Onno Jansz van NCMO

Zaterdag 5 april van 17.00-18.00 uur meer aandacht over Het Groot Noord-Hollands Idee op Radio Hoorn in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf.

 Foto’s


To Top