Westfriesland

MkM Design BV failliet; ‘Winkels blijven open’ (update)

mkmdesign_winkel (Medium)MEDEMBLIK – Dat het moeilijke tijden zijn voor de detailhandel was bekend, maar als je dan ook nog luxe goederen als sieraden verkoopt, dan wordt je dubbel getroffen. Dit ondervond ook Jan Peter Koster van mKm Design BV uit Medemblik. Dit bedrijf is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. “De winkels blijven open,” aldus de eigenaar.

mKm Design heeft een webshop en 11 fysieke winkels verspreid over Nederland. Met vestigingen in Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar en Schagen in de directe omgeving. Wat de gevolgen zijn voor de winkels op lange termijn is niet duidelijk. “Dat is nu aan de curator, Mr. Claus. Maar hij weet dat de winkels netjes zijn en ziet ook voldoende orders binnen komen, dus die blijven voorlopig gewoon open.” Bij de vestiging in Hoorn (zie foto) was woensdagmiddag niks te zien van een ophanden zijnde faillissement.

Koster geeft aan dat de markt voor verkoop sieraden niet heel goed gaat. De eerste paar maanden zag hij de omzet weer met 10% dalen. “Consumenten houden de hand op de knip en sieraden is dan wel het laatste wat ze kopen.”

Om tijd te winnen heeft hij al wel wat geprobeerd te reorganiseren, maar uiteindelijk bleek dit niet voldoende. Koster: “Winkels zijn 7 dagen per week open. Dat is niet vol te houden.” Dinsdag is het faillissement uitgesproken. “Een harde realiteit na 40 jaar.”

Update:

Na het faillissement van mKm Design BV is op 1 mei 2014 ook Meko Byoux BV failliet verklaard. Beide bedrijven staan ingegeschreven op Nijverheidsweg 8 in Medemblik.


To Top