Westfriesland

Nieuwe horecatijden vanaf 1 december in Hoorn

glas-bier-tappenHOORN – Vanaf 1 december gelden de nieuwe horecatijden in Hoorn. In het op vrijdag- en zaterdagavond kunnen bezoekers tot 02:00 uur naar binnen. Alle horecagelegenheden sluiten die avonden om 04:00 uur. Op de andere avonden blijft de sluitingstijd 02:00 uur. Er is dan geen toegangstijd.

Sluitingstijden

De besluitvorming over de horecatijden in Hoorn kent inmiddels meerdere besluiten uit het verleden. Toegangstijden van 24.00 en later 01.00 uur waren politieke hete hangijzers waar tijdens gemeenteraadsverkiezingen om de gunst van de kiezer werd gestreden en aan de andere kant de burgemeester van Hoorn die voor het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren de café’s juist eerder dicht wilde. Hierover waren toen regionale afspraken. De nieuwe tijden zijn besproken in de raadsvergadering van 21 oktober 2014.

Jaarwisseling

Uitzondering voor de nieuwe horecatijden is de jaarwisseling. Dan mogen bezoekers tot 04:00 uur naar binnen en sluiten de cafés om 06:00 uur. Het team van sfeerbeheer van de horeca zorgt er samen met de politie voor dat cafébezoekers na sluitingstijd ook weer rustig vertrekken.

 

To Top