Westfriesland

OCW Ronde tafel bijeenkomst: zon, inspireren en geur

OCW_rondetafel_16aprilHOORN – Ondernemers Club Westfriesland organiseerde woensdag 16 april de eerste editie van Ronde Tafel Bijeenkomsten. Een met 40 ondernemers goed bezochte bijeenkomst in de inspirerende VOC omgeving van het Westfries Museum met aandacht voor rendabele business modellen.

Deze middag scheen de zon uitbundig op het midden terras van het Westfries Museum. Voorzitter Richard Bot had de eer iedereen welkom te heten en het programma van de dag uit te leggen. Daarbij legde hij de nadruk op de eerste editie, maar bij een goede beoordeling aan het eind van de middag, er wellicht meer zullen gaan volgen.

Gespreksleiders

De middag was verdeeld over vier locaties verpreid door het museum waar de bezoekers aan een thema tafel konden aanschuiven. De aanwezige gespreksleiders waren Henk Wokke Organisatie Advies, Jan Olijve over loopbaanbegeleiding en Harrie Ruigrok van Campex. De 45 minuten per ronde waren net voldoende om kort kennis te maken en in vogelvlucht door de theorie te gaan. Natuurlijk aangevuld met vragen en opmerkingen van de deelnemers en de ervaring van de gespreksleiders.

Aan het einde van de middag sprak museum directeur Ad Geerdink iedereen nog even kort toe. Over de groei en bloei van het museum en de huidige tentoonstelling over geuren van de Gouden Eeuw. Maar ook over een nieuwe 3d expositie over Hoorn in 1600 zelf te beleven via de Oculus Rift. “Net voor 2 miljard overgenomen door Facebook,” aldus Geerdink. Die tevens gebruik maakte van de mogelijkheid om de ondernemers te vragen een donatie via crowdfunding voor dit project te overwegen.

Evalutatie

Aan het einde van de middag, nadat alles was opgeruimd was het tijd voor een snelle blik door de beoordelingsformulieren. “Veelal achten en negens,” volgens mede organisator Manja Wepner namens de OCW. Een tweede editie zal niet lang op zich laten wachten. “Maar eerst weer een Koppie Doen, 3 juni in kasteel Radboud.”

 


To Top