Westfriesland

Omring verkoopt Liornehuis aan Scholtens Projecten BV

Liornehuis_verkocht_Omring_ScholtensHOORN – In juni verhuisden de laatste bewoners van het Liornehuis naar andere woonlocaties in de regio. De locatie stond sindsdien leeg. Omring heeft het Liornehuis nu verkocht aan Scholtens Projecten B.V. uit Wognum.

Appartementencomplex

Scholtens Projecten heeft het Liornehuis in Hoorn aangekocht om op deze locatie een nieuw appartementencomplex te ontwikkelen voor zowel de koop- als huursector.
De wijk De Streektuinen zal met deze ontwikkeling afgerond worden.

Directeur Guido Scholtens van Scholtens is blij met de aankoop van het Liornehuis: “De Streektuinen is een mooie wijk en ligt dicht bij het centrum.” Hij ziet goede mogelijkheden voor deze locatie om er een ‘Landmark’ van te maken. In de het plan Streektuinen heeft Scholtens al eerder 134 woningen gebouwd.

Nog lang niet alles is klaar voor een mogelijke bouw. Scholtens: “De volgende stap is de keuze van een architect. Voor de huurappartementen wordt een belegger gezocht. Wij hopen dan rond de jaarwisseling onze plannen bekend te maken en belanghebbenden daarover in te lichten.”

Sloop Liornehuis

Aanvankelijk zou op de plaats van het Liornehuis vervangende nieuwbouw plaatsvinden, met diverse woongroepen voor mensen met dementie. In verband met het overheidsbeleid om plaatsen in woonzorglocaties terug te brengen, was dit niet haalbaar. Afhankelijk van de mate van succes in de verkoop of verhuur van appartementen wordt er in 2015 gestart met de sloop.

 

Over het Liornehuis 

Het Liornehuis werd in 1968 opgeleverd. De locatie was aanvankelijk een verzorgingshuis en deed in de jaren ‘80 en ‘90 dienst als tijdelijke locatie voor bewoners van te moderniseren woonzorgcentra. De laatste jaren werd het verpleeghuis gebruikt voor tijdelijk verblijf voor mensen die met spoed een plek zochten. Het Liornehuis voldeed niet meer aan de eisen die worden gesteld aan huisvesting.

To Top