Westfriesland

Ondernemers Alkmaar organiseren eigen ‘Start met Ondernemen’

Start-met-ondernemen_AlkmaarALKMAAR – Zaterdag 1 november is uitgegroeid tot de nationale starters dag voor ondernemers. Doordat de Kamer van Koophandel na een succesvolle editie in 2013 in Alkmaar verruilt voor Amsterdam ontstond er een kans voor een regionaal starters event in Noord Holland Noord. Een aantal ondernemers uit de regio Alkmaar staken de koppen bij elkaar en organiseren zaterdag 1 november van 10.00 – 16.30 uur Start met Ondernemer bij HMC in Alkmaar.

Startersmarkt

De startersmarkt groeit. Veel mensen besluiten, in het licht van de teruglopende werkgelegenheid, de grote stap te wagen en als ondernemer aan de slag te gaan. Dat aantal is in Noord-Holland in 2013 met 14% gestegen. Vrouwen en jongeren maken een steeds groter deel uit van deze groep. Opvallend is ook dat ouderen er steeds vaker voor kiezen een eigen business te starten.

Starten in Alkmaar

Start met Ondernemen moet een interactieve happening worden: workshops, sprekers, informatie van banken, accountants en andere MKB-aanbieders; alle ingrediënten voor een goede start van de onderneming zijn aanwezig. Luister ook naar de inspirerende verhalen van collega-ondernemers. Starters worden geconfronteerd met veel kansen maar ook valkuilen. Met Start met Ondernemen 2014  willen de gemeente Alkmaar, HMC én Rabobank starters kansen laten zien en de valkuilen zoveel mogelijk leren te vermijden.

Vorig jaar organiseerde de kamer van Koophandel nog een startersdag bij InHolland in Alkmaar met bijna 2000 belangstellenden. Door bezuinigingen is er nu gekozen voor zes edities in geheel Nederland. Waaronder Amsterdam voor de provincie Noord Holland.

Deelnemen

Ondernemen Werkt! organiseert samen met de Holland Media Combinatie (HMC), Zij Onderneemt en Wokke in Vorm in de beursruimte van HMC aan de Edisonweg in Alkmaar op zaterdag 1 november van 10.00 – 16.30 uur het evenement Start met Ondernemen 2014 voor de regio Noord-Holland Noord.  De toegang tot het Start met Ondernemen-evenement is gratis.

Kijk voor meer informatie of voor deelnemer als standhouder op www.startmetondernemen.nu.


To Top