Westfriesland

Lions Opmeer schenkt €1000 aan Leergeld West-Friesland

20140619-P1200435OPMEER – Donderdag 19 juni organiseerde de gemeente Opmeer en de Lions Club Opmeer een netwerkbijeenkomst voor de ondernemers uit Opmeer. Tijdens de bijeenkomst werd er geld opgehaald voor stichting Leergeld Westfriesland. De penningmeester van de Lions maakte vrijdag bekend dat er binnenkort een cheque van €1000,- kan worden overhandigd aan stichting Leergeld Westfriesland. “Een mooie opbrengst, boven verwachting,” aldus Gerard Bakker.

Presentaties

Elke twee jaar wordt dit evenement door de gemeente georganiseerd voor de ondernemers in Opmeer. Dit jaar was Jos Schipper van Schipper Kozijnen de gastheer. Tijdens de bijeenkomst waren er presentaties van Sandra Smit, manager van de Westfriese Uitdaging en Rob Thaams namens de ondernemersvereniging Midden West-Friesland. Stichting Leergeld Westfriesland vertelde aan de aanwezige ondernemers dat helaas niet alle kinderen in West-Friesland dezelfde mogelijkheden hebben rondom onderwijs. “Kinderen melden zich ziek bij verkeersexamens omdat ze geen fiets hebben.”

Burgemeester bekwame veilingmeester

Het goed voor het goede doel werd opgehaald door de verkoop van twee vaatjes haring. Burgemeester Nijpels toonde zich een bekwaam veilingmeester om de opbrengst voor het goede doel flink op te hogen. Met een bedrag van €200 en €220,- mooie bedragen voor het goede doel. Daarnaast werden er broodjes warme beenham en haring met uitjes verkocht. Dit geheel maakte dat de Lions Club Opmeer totaal €1000,- aan Leergeld Westfriesland kan doneren. Het geld zal ingezet gaan worden voor kinderen woonachtig binnen de gemeente Opmeer.

>> video volgt later

[nggallery id=18]

 

To Top