Westfriesland

Ondernemersdebat Hoorn: Herhaling van zetten

HOFverkieizngsdebat_hoornHOORN – Donderdagavond organiseerde de Hoornse Ondernemers Federatie een verkiezingsdebat voor ondernemers in grandcafe Santé in Hoorn. De meeste lijsttrekkers waren aanwezig om na het Groot Hoorns Verkiezingsdebat van woensdag nu de ondernemersstandpunten toe te lichten.

De gespreksleider Robert-Jan Knook en Wiljan Loomans brachten enkele standpunten uit de verkiezingsprogramma’s naar voren en hoopten om een stevig debat. Op een enkele uitzondering na bleven de ondernemers vooral bij de eigen standpunten. Loomans: “Je hoopt dat de politici ook onderling wat meer de discussie zouden aangaan, juist zij moeten duidelijkheid scheppen voor de kiezers.” Hoewel het debat gold voor alle ondernemers in Hoorn, was de focus toch veelal op de binnenstad. Met de bekende tunneldiscussie en wel of niet gratis parkeren in de binnenstad van 09.00-11.00 uur was de doelgroep wat beperkt.

Met name Loomans probeerde door scherpe vragen te stellen en zijn eigen mening niet achter te houden een duidelijk antwoord af te dwingen. Zo moest in een gesprek met Rogier Tonnaer de vraag tot drie keer opnieuw worden gesteld voordat er een reactie kwam dat leek op een antwoord.

De opmerking uit de zaal die het meeste reactie kreeg was de vraag waarom juist voor de donderdagavond gekozen was. De dag dat veel ondernemers met de koopavond in de binnenstad de winkel hebben. Mede organisator Wiljan Looman trok daarvoor het boetekleed aan: “In de agenda van de debatten was dit één van de weinige opties, maar je hebt gelijk dat de donderdagavond achteraf niet gelukkig gekozen is.”

Zaterdag tussen 17.00-18.00 uur in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf een audiocompilatie van deze avond op Radio Hoorn (105.8 FM, Ziggo 785)

Beeldcompilatie in 90 seconden


To Top