Westfriesland

OVW Special met ‘Behangkoning’ John van Zweden

Afbeelding via ovw.nl

Afbeelding via ovw.nl

WERVERSHOOF – Op 23 oktober organiseert de Ondernemers Vereniging Wervershoof (OVW) een avond voor haar leden en andere geïnteresseerden met John van Zweden als spreker. De avond is in Cafe ’t Fortuin in Wervershoof en de zaal opent om 20.00 uur. Aanmelden kan tot 16 oktober.

John van Zweden

John was 20 jaar oud toen hij de verf- en behangwinkel van zijn vader overnam en uitbouwde tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland. Het leverde hem landelijke bekendheid op als de behangkoning. John’s grote liefde – naast zijn vrouw en kinderen – is voetbal. Zijn vader nam hem als kleine jongen aan de hand mee naar ADO Den Haag. John’s andere passie is het Engelse voetbal. De correspondentie die hij als 16- jarige scholier voerde met een penvriend in Wales, resulteerde in een hechte vriendschap met een supporter van Swansea City. Vanaf dat moment heeft hij ook deze club in zijn hart gesloten en volgt hij alle wedstrijden.

Teammanager Swamsea City

Toen in 2002 Swansea City door de toenmalige eigenaar aan de rand van de afgrond was gebracht, heeft John met een aantal lokale supporters de club gered door die eigenaar uit te kopen. Vanaf dat moment is Swansea City opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. Vanaf het seizoen 2011 – 2012 speelt Swansea City met verfrissend voetbal mee in de middenmoot. In het seizoen 2012 – 2013 wist Swansea zelfs de League Cup te winnen en was de club in Europa te bewonderen. Dat had 12 jaar geleden niemand durven te dromen! Uiteraard werd het team van Swansea City regelmatig versterkt met Nederlandse voetballers, zoals in het verleden Ferry Bodde, Cedric van der Gun, Doris de Vries , Michel Vorm en Jonathan de Guzman. Nu staan Marvin Eemnes, Kemy Augustien en Dwight Tiendali er onder contract en speelt de ons ook bekende Wilfried Bony in de spits.

Media persoonlijkheid

De successen van John van Zweden bleven niet onopgemerkt, want het is en blijft een prachtig verhaal. Hij werd ook voor de media een interessante spreker en vertelde zijn verhaal o.a. bij De Wereld Draait Door, Brandpunt, BNR, WDR, BBC en ook op de Belgische TV bij Café Corsari. Ook de redacties van kranten en tijdschriften, w.o. Voetbal International weten hem te vinden. Zijn biografie ‘ Behangkoning John van Zweden in de Premier League ‘ uitgegeven door Voetbal International is al toe aan de vierde druk Als spreker vertelt John over zijn ‘aandeel ‘ in Swansea City, zijn held Bobby Charlton, over champagne in de bestuurskamers en trainings- en maatpakken maar ook over behang – en vloerbedekking en hoe of hij als Haagse volksjongen opklom tot mede-eigenaar van Swansea City.

Aanmelden

De avond vindt plaats in ‘t Fortuin, dorpstraat 190 in Wervershoof. De zaal is open vanaf 20.00 uur. De presentatie start om 20.30 uur. De avond wordt afgesloten met gezellig borrel.

De OVW Special is gratis voor leden van de OVW en hun partners. Introducés, leden van de bij de OFM aangesloten ondernemersverenigingen en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom, zij betalen €15,00. Dit bedrag dient contant voldaan te worden voorafgaande aan de presentatie. U ontvangt hiervoor een kwitantie. Inbegrepen zijn tweemaal koffie of thee en één drankje tijdens de presentatie van John van Zweden.

Aanmelden voor OVW Special met John van Zweden kan via info@ovw.nl tot uiterlijk 16 oktober.

To Top