Westfriesland

Per 1 december: Sluitingstijd horeca 03.00 uur, leeg om 03.30 uur

Roodesteen_deWaag_horeca_terrasHOORN – Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft een besluit genomen over de toegangs- en sluitingstijden voor de horeca. Bezoekers moeten op vrijdag- en zaterdagavond straks uiterlijk om 02.00 uur binnen zijn. Om 03.00 uur gaat de tap dicht, de muziek zacht en het licht aan. Tot 03.30 uur hebben de bezoekers de gelegenheid om te vertrekken. De nieuwe tijden gaan op 1 december in.

Commissie

De afgelopen maanden is er in de gemeenteraad meerdere keren gesproken over de toegangs- en sluitingstijden. Op 23 september in de algemene raadscommissie voor het laatst. Daar zijn drie mogelijkheden besproken. Eén daarvan had de voorkeur van het college. Dat was het voorstel voor een toegangstijd van 02.00 uur en een sluitingstijd van 03.00 uur met een cooling down tot 03.30 uur. In de commissie van 23 september kon de raad niet tot een eensluidend advies komen. Voor geen enkele optie was een meerderheid.

Voorbereiding tot besluit

Het voorstel voor een sluitingstijd van 03.00 uur met cooling down was tot stand gekomen na een lange periode van overleg met alle betrokkenen, waarbij bewoners, horeca en politie tot een gezamenlijk standpunt waren gekomen. Daarbij was rekening gehouden met gastvrijheid, leefbaarheid en veiligheid, zoals de gemeenteraad in een motie had gevraagd.

Een sluitingstijd van 03.00 uur met een cooling down doet daarom volgens burgemeester Onno van Veldhuizen het meeste recht aan de belangen van bewoners, horeca en politie.

Besluit

Burgemeester Onno van Veldhuizen: ‘Mijn besluit is duidelijk en kan ook niet anders zijn. Er zijn echter politieke signalen dat dit besluit mogelijk opnieuw en voor een laatste maal door de gemeenteraad op 21 oktober op de agenda zou kunnen worden gezet. Mocht dat het geval zijn dan staat dit besluit ter discussie. Daar moet ik wel op wijzen en dat weet iedereen dan ook bij deze.’

To Top