Westfriesland

Polux Medemblik failliet; Hoop op doorstart 40 van de 120 medewerkers (update)

MEDEMBLIK  – Polyesterverwerkend bedrijf Polux met vestigingen in Medemblik en Enkhuizen is failliet. Directeur Jack Smit heeft vrijdag zelf het faillissement aangevraagd. Door het faillissement staan 120 medewerkers op straat.

Volgens het NHD heeft Smit het besluit moeten nemen omdat hij niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen. Donderdag zijn de 90 personeelsleden in Medemblik en de 30 medewerkers in Enkhuizen ingelicht. Medewerkers vertelden aan MedemblikActueel dat het de laatste tijd erg stil was met opdrachten. Vele zagen het einde aankomen.

Polux vestigde zich op 11 mei 2012 in Medemblik in de panden van het failliete Rhea Botenbouw. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het fabriceren van composiet gevelelementen. Na jaren van flinke groei vlakte dit af toen de opdrachten uit de bouw afnamen.  Tel daarbij op dat klanten ook niet meer aan de betalingsverplichtingen konden doen. Gevolg het bekende domino-effect in de bouw.

Een reddingsplan met banken en investeerders lukte niet. Jack Smit laat tegenover het NHD weten dat hij hoopt op een doorstart met 40 man.

BV en Holding

In het solvententie register is nog geen informatie over deze faillissement en dus ook niet bekend wie de curator is of welke BV failliet is. Waarschijnlijk wordt deze informatie na dinsdag bekend.

Over Polux via de website

Polux, marktleider op het gebied van productie van composiet constructies.
Met meer dan 25 jaar aan kennis en expertise in de vervaardiging van composietmaterialen zijn wij bij uitstek de partner om oplossingen te bedenken voor uw specifieke toepassing.

Het ontwikkelen van composiet elementen is meer dan de mix van grondstoffen.  Ingrediënten als berekeningen betreffende bouwfysica, sterkte en constructieve
deugdelijkheid zijn alleen gegarandeerd door de combinatie van jarenlange  ervaring en gedegen kennis.

Update: 1-04-2014: Nieuws over samenwerking Polux Medemblik en Flexipol BV

Nieuws over samenwerking Polux Medemblik en Flexipol BV


To Top