Westfriesland

Doorstart Polux onder vlag van Flexipol BV

MEDEMBLIK – Polux BV het composietverwerkende bedrijf met vestigingen in Medemblik en Enkhuizen gaat verder met negentig van de oorspronkelijke 127 medewerkers. Dit meldt het NHD. Het bedrijf werd eind februari door de rechtbank failliet verklaard. De merknaam Polux blijft bestaan maar dan als onderdeel van Flexipol BV.

De nieuwe voortzetting gaat door onder de naam Flexipol BV, welke alle lopende projecten kan gaan afronden. Directeur Jack Smit heeft ten tijde van het failliet hard geknokt om een doorstart te kunnen maken. Door een gebrek aan vertrouwen werken de banken hieraan niet mee. Het aantal van negentig is toch ruim meer dan een eerder door Jack Smit genoemde veertig man die hij verwachte om direct na het faillissement door te hopen starten.

In de praktijk betekent dit dat Flexipol zich voornamelijk zal bezighouden met de productie van kleinschalige projecten in woningbouw en utiliteitsbouw en daarnaast met prototyping van elementen die onder de merknaam Polux zijn geëngineerd en ontwikkeld.

Het in Juni 2004 opgerichte bedrijf Polux BV heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden door het ontwikkelen en produceren van complexe composiet constructies met een specialisatie in Gevels. Enkele voorbeelden daarvan zijn het gebouw Sozawe te Groningen, het LVI te Groningen, Het Stadskantoor Utrecht en het Nieuwe Hilton dat momenteel gebouwd wordt op Schiphol.

 


To Top