Westfriesland

Postkantoor Huesmolen ‘verkocht onder voorbehoud’

Postnl_Postkantoor_HuesmolenHOORN – Op de website van PostNL realestate staat sinds kort het nieuws dat het postkantoor van de Huesmolen onder voorbehoud verkocht is. Dit nieuws bracht Jos Kamminga (Groenlinks) gisteren is de algemene raadscommissie in Hoorn, waar het voorstel aan de raad werd besproken om €150.000 bij te dragen aan het dempen van de gracht. Het dempen van deze gracht is de eerste fase van het opknappen van het 30-jarige winkelcentrum.

Het NHD vermeldt dat Wethouder Ben Tap nog niet mag vertellen wie de koper is, maar wel dat het een partij is actief in ‘detailhandel’.

Ontwikkeling Postkantoor

Het leegstaande postkantoor en tot op heden hoge aanschafprijs zijn een last voor de nieuwe ontwikkeling en het opknappen van het winkelcentrum De Huesmolen. Deen en Lidl en ook de gemeente Hoorn zijn al langere tijd in onderhandeling om tot een oplossing te komen voor het pand. Nieuwe ontwikkeling moet meer parkeerplaatsen en appartementen met winkels mogelijk maken, waaronder ook de uitbreiding voor de vestiging van Blokker.

De raad zal op 1 juli op basis van het dinsdag besproken punten over het voorstel om €150.000 bij te dragen in het dempen van de gracht waarschijnlijk positief instemmen. De vereniging van eigenaren waaronder de winkeliers dragen zelf €600.000 bij aan de totale kosten van €750.000. Verwachtingen zijn dat vanaf 15 augustus gestart wordt met de eerste werkzaamheden.

 

Van de website PostNL Realestate

Status
VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Indicatieprijs: € 4.000.000,00 k.k. (herontwikkelingswaarde)
Type:  kantoor-/bedrijfsruimte
Speciaal pand: Herontwikkelingsproject
Object: Het postkantoor, bestellerscentrum met aanhorigheden, voorzieningen, erf- en ondergrond gelegen in het winkelcentrum Huesmolen.

Bestemming
Het object valt binnen het vigerende bestemmingsplan “De Huesmolen”. De bestemming van het object luidt “Bijzondere doeleinden klasse E met bijbehorende erven, artikel 9 van de voorschriften”. Deze geven aan: Postkantoor. Huidige maximale bebouwingspercentage is 55% en de huidig maximaal toegestane hoogte is 10 meter.

Herontwikkeling
De gemeente Hoorn heeft aangegeven onder voorwaarden haar medewerking te willen verlenen aan een revitalisering van het winkelcentrum. Voor de PostNL-locatie wordt gedacht aan retail op de begane grond en appartementen op de verdieping. Maximale bouwhoogte is 3 à 4 bouwlagen. Ook wordt de herontwikkelingsmogelijkheden van het winkelcentrum “De Huesmolen” beschreven in de nota “HOORN HOGER OP!” van de gemeente Hoorn.

Milieuaspecten
Bodemverontreiniging en de aanwezigheid van asbest zijn bij verkoper niet bekend.


To Top