Westfriesland

Proveiling continueert vestigingen mKm Design Hoorn en Rotterdam

mkmdesign_hoorn_proveiling

MEDEMBLIK/DRACHTEN – Veilinghuis Proveiling uit Drachten gaat door met de verkoop van de overgebleven faillissementsboedel van mKm Design en mKm Byoux. Beide Bv’s werden in april en mei failliet verklaard. Sinds mei continueerde Proveiling de verkoop van de voorraad in de bestaande winkels.

20 vrachtwagens

Er blijkt namelijk een goede boterham te verdienen zijn met de nog overgebleven voorraad. De winkels in Hoorn en Rotterdam gaan als enige twee van de elf vestigingen van mkm Design door. De totale overgebleven voorraad van bijna 15 miljoen items zijn onlangs met twintig vrachtwagenladingen van Medemblik naar Drachten gereden.

Kosten reorganisatie

Achteraf gezien blijkt dat de verweving van de activiteiten de eigenaar de das om heeft gedaan,” aldus project coördinator Remco Werkman van Proveiling. Hierdoor bleek het niet mogelijk om slechts één BV failliet te laten verklaren en met de andere door te gaan. De kosten voor een verdere reorganisatie werd daarmee een te grote last. Het personeel wat al meer dan tien jaar in dienst is wordt dan een hoge kosten post. Tel daarbij op de huurprijzen van de winkels. Werkman: “De huur van het pand in Rotterdam en ook die van Hoorn was bijna €12.500 per maand zijn dan flinke kostenposten.”

Hoorn en Rotterdam gaan door

In de winkels in Hoorn en Rotterdam wordt onder de werknaam ‘Byoux & Body’ door Proveiling voortgezet. Het assortiment bestaat uit de voorraad van mKm Design met sieraden en sjaaltjes en verzorgingsproducten van de ook onlangs failliet verklaarde boedel van Herbapharm aldus Werkman. Proveiling heeft met de vasteigenaar in Hoorn een afspraak gemaakt dat zij tot en met 31 december 2014 het pand huren en daarna wordt de huur per maand verlengd.

Merknaam

Voor als nog worden de merknamen mkm Design en mkm Byoux niet overgenomen. “Wij hebben het recht op het gebruik van de naam, maar wij sluiten niet uit dat wij in de toekomst onder deze naam ook weer nieuwe voorraad willen gaan inkopen,”alsdus Remco Werkman van Proveiling.


To Top