Westfriesland

Reorganisatie bij Greenery: 350 banen weg

Foto © Chris Croome

Foto © Chris Croome

ZWAAGDIJK-OOST – The Greenery schrapt 350 van de 1645 banen. De banen verdwijnen, als gevolg van de al eerder aangekondigde reorganisatie, voor het grootste deel in Nederland, verspreid over de hele organisatie. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.

Het groente- en fruitbedrijf maakte eind 2013 al bekend dat er een reorganisatie op handen was. Het exacte aantal banen die verloren zouden gaan was toen niet bekend. Het schrappen van de 350 banen moet eraan bijdragen dat het bedrijf winstgevend blijft. Het bedrijf leed in 2013 een nettoverlies van 21 miljoen euro. Dat werd grotendeels veroorzaakt door de reorganisatievoorziening van 23 miljoen euro die vooruitlopend op de banenreductie alvast werd genomen.

Doordat er steeds minder partijen op de markt zijn om groente en fruit af te nemen, staan de prijzen onder druk. Ook het langdurig koude en donkere voorjaar zorgde in 2013 voor tegenvallers bij groente- en fruitleveranciers. Hierdoor daalde ook de omzet. Van 1,4 miljard euro in 2012, tot 1,3 miljard.

The Greenery is het grootste groente- en fruitbedrijf van Nederland en heeft vestigingen in Barendrecht, Bleiswijk, Breda, Venlo en Zaltbommel. In onze regio is er een vestiging aan de Tolweg op industrieterrein WFO. Wat de gevolgen zijn voor deze laatste vestiging is nog niet bekend.

Update: Zaltbommel gaat dicht

Omroep Gelderland meldt dat de vestiging in Zaltbommel gaat sluiten en zelfs al te huur staat. In deze vestiging werken 45 mensen waarvan 15 in vaste dienst.

Vakbond FNV zegt ´helaas´ niet vooraf is ingelicht over de reorganisatie. De vakbond geeft aan veel klachten te hebben ontvangen van medewerkers van The Greenery over de manier waarop de reorganisatie is doorgevoerd.


To Top