Westfriesland

Smartshooter: Geld verdienen door opdrachten te fotograferen

Smartshooter_fotoHOORN – Hoornse ondernemer Mark Wiggelaar ziet met zijn SmartShooter een alternatief voor Roamler, Scoopshot en Smartspotter. Hoewel nu nog parttime ondernemer naast zijn baan bij een grote elektronicawinkel droomt hij van een goed bestaan van zijn nieuwe web app.

“Feitelijk is Smartshooter gelijk aan het concept van Roamler, maar heb ik ervoor gekozen om het via een web app beschikbaar te maken. Hierdoor is het op alle smartphones direct te gebruiken,” aldus Wiggelaar.

Geld verdienen met je foto

“SmartShooter is een dienst waarbij iedereen zich gratis en vrijblijvend voor kan registreren. Nadat je bent ingelogd ontvang je opdrachten als ‘maak een foto van je favoriete sneaker’. Is dit een goede foto dan ontvang je een vergoeding voor deze foto.” Deze vergoeding kan volgens de website oplopen van €0.15 tot €15,- per foto.

Bedrijven kunnen Smartshooter gebruiken om een analyse te maken van de reacties op een opdracht. In het voorbeeld van de sneakers, welke sneaker merken en kleuren zijn populair. Bedrijven betalen hiervoor een vergoeding vanaf €20,-. Naast de resultaten krijgen zij ook de foto’s die door de gebruikers gemaakt zijn.

Fotobestanden

Naast bedrijven kan Smartshooter volgens Wiggelaar ook interessant zijn voor studenten. Zij kunnen voor hun scriptie of onderzoek via een opdracht makkelijk fotomateriaal ontvangen die zij kunnen gebruiken in hun publicaties.  Voor de verre toekomst hoopt Mark Wiggelaar dat hij alle bruikbare foto’s via een grote database kan verkopen waarbij de inkomsten deels terug keren naar de maker.

Gebruikers

Het aantal gebruikers stond zaterdag 6 september op 246 stuks. Zijn doelstelling is om eind van het jaar meer de 500 gebruikers te hebben.  Daarnaast moet het de bedoeling zijn dat er elke maand tien nieuwe opdrachten online komen te staan.

Meer informatie over Smartshooter via www.smartshooter.nl

Interview

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/166766378″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top