Westfriesland

Snellaadstation Fastned geopend bij Broerdijk aan de A7

Een Fastned snellaadstation. Foto: Roos Korthals Altes

Een Fastned snellaadstation. Foto: Roos Korthals Altes

BENNINGBROEK – Fastned heeft donderdagochtend haar eerste snellaadstation in de provincie Noord-Holland geopend. Het gaat om verzorgingsplaats Broerdijk aan de A7, bij Benningbroek. Wethouder Hans Tigges van de gemeente Medemblik mocht de officiële openingshandelingen bij het station verrichten.

Snelladen

Snelladen bij Fastned kan binnen 20 minuten, hiervoor zijn alle standaard type snellaadstekkers op de stations aanwezig. Laden en betalen gaat via de Fastned app, je betaalt per kWh of je kan onbeperkt laden voor een vast bedrag per maand. Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het station energie opwekt voor 2 à 3 laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde.

Doel is landelijke dekking

Fastned heeft van Rijkswaterstaat de concessies gekregen voor 201 locaties langs de snelwegen. Het gaat om bestaande verzorgingsplaatsen waar Fastned een snellaadstation naast het bestaande tankstation bouwt. Met de aanleg van een landelijk dekkend netwerk geeft het bedrijf de elektrische rijder de vrijheid om door heel Nederland te rijden. Er zijn nu 12 stations operationeel, de komende twee jaar zal dit aantal worden uitgebreid naar 201 stations. Sinds 1 september heeft Fastned het bouwtempo opgeschroefd naar 1 station per week. Daarmee komt landelijke dekking al eind dit jaar in zicht.

Notering NPEX Beurs

Iedereen kan meebouwen en mede-eigenaar worden van de tankstations van de toekomst. Sinds 9 juli jl. heeft Fastned een notering aan de NPEX beurs. Door middel van het uitgeven van certificaten van aandelen wil Fastned 40 miljoen Euro ophalen ter financiering van de 201 snellaadstations.

 

 

To Top