Westfriesland

Stadhuis Medemblik wordt hotel met restaurant [video]

bovisie_medemblik

Stil uit youtube film winnend project

MEDEMBLIK – Drie plannen werden getoetst door een commissie van deskundigen en een beoordelingscommissie en ruim 500 stemmen van inwoners en raadsleden werden geteld. De punten werden bij elkaar opgeteld en het college heeft besloten te gunnen aan Bovisie/USP. Bij de publieke stemming kreeg dit plan precies één stem meer. Het plan met restaurant, winkel en verblijfsaccommodatie (M. Noor BV) werd tweede en het plan met het museum (Holla) werd derde.

Horeca met winkels en herenhuizen

Bovisie/USP bouwt het oude stadhuis in Medemblik om tot een hotel met restaurant waar enkele winkels, appartementen en herenhuizen omheen staan. Alles in stijl van het stadhuis.

 

Besluitvorming

In de aanbesteding is de mening van inwoners en raadsleden meegenomen. Zij konden de drie plannen bekijken en hun stem uitbrengen. Deze uitslag is onderdeel van de uiteindelijke beoordeling (waarin ook gekeken is naar vorm, volledigheid, koopsom, etc.). Tijdens de inloopmiddag/-avond voor inwoners en raadsleden zijn 555 stemmen zijn uitgebracht, met de volgende uitslag:

plan Bovisie/USP 198 stemmen
plan M. Noor BV 197 stemmen
plan Holla 134 stemmen
Ongeldig 26 stemmen

Bestemmingsplanprocedure en planontwikkeling

Nu het besluit genomen is, gaat de zogenoemde Alcateltermijn lopen (een termijn van 20 dagen voordat een definitieve gunning en het tekenen van de koopovereenkomst aan bod komen. Deze termijn is bedoeld voor het geval er door een andere partij protest wordt aangetekend.) In de koopovereenkomst is opgenomen dat er een realisatieplicht is binnen twee jaar na het onherroepelijk worden van de bestemmingswijziging, dat de monumentenstatus van het oorspronkelijke stadhuis behouden blijft en dat de trouwzaal behouden blijft. Ook is een uitgangspunt dat het museum dat nu in het stadhuis zit, een plek krijgt op de locatie.

Nieuwsbericht via partnerwebsite www.OnsWestfriesland.nl


To Top