Westfriesland

Status Stadtman terrein in Medemblik

Stadtman_Medemblik_googlestreetview

Afbeelding via Google Streetview – maart 2009

MEDEMBLIK – Maar hoe zit het eigenlijk met het Stadtman terrein? Website MedemblikActueel.nl vroeg dit zich af en ging op onderzoek uit.

Op dit moment is het één kale vlakte waar ooit duizenden multomappen en ringbanden de wereld in werden gestuurd. Plannen waren er wel voor een nieuwe opvulling zoals een nieuwe winkelcentrum, maar na de komst van het winkelcentrum Klaverweide in Zwaagdijk is dat onwaarschijnlijk.

Beroep

De website ontdekte dat tegen het vastgestelde bestemmingsplan een beroep is ingesteld en dat daarom het grond nog niet kan worden overgedragen aan de projectontwikkelaar zodat die kan gaan bouwen. Pas als het bestemmingsplan onherroepelijk is wordt de grond overgedragen.

Projectontwikkelaar

Projectontwikkelaar Blaue Ente Invest uit Sint Maartensbrug zelf laat ook nog weinig beweging zien om zo snel mogelijk met de bouw te beginnen meldt Medemblikactueel. Zo is er nog steeds geen aanvraag voor een omgevingsvergunning bij de gemeente binnengekomen, deze is nodig vanwege de potentiële huurders. De projectontwikkelaar geeft aan dat hij pas wil bouwen als er huurder zijn, “Bouwen voor leegstand doen wij niet” was de reactie van de projectontwikkelaar.

 


To Top