Westfriesland

The Greenery en Hessing bereiken akkoord over terugkoop aandelen

Hessing_ZwaagdijkZWAAGDIJK/BARENDRECHT – The Greenery BV en Hessing BV hebben een akkoord bereikt over de terugkoop door de familie Hessing van de aandelen Hessing Supervers. Hiermee zijn alle aandelen van de producent van gesneden groente, bewerkt fruit, verse sappen en maaltijdsalades na een periode van 12 jaar weer volledig in handen van de familie Hessing. Over de overnamesom doen partijen geen mededeling.

Werkkapitaal Greenery

De overdracht van het 45 procentsbelang aan de familie Hessing past in het streven van de The Greenery BV om de financiële participaties beter af te stemmen op de kernactiviteiten van de onderneming. De verkoop van het belang in Hessing Supervers leidt tot een versterking van het werkkapitaal en geeft The Greenery ruimte om te investeren in de verdere ontwikkeling van de kernactiviteiten.

Familiebedrijf Hessing

De terugkoop van het 45-procentsaandeel van The Greenery door de familie Hessing is een teken van het vertrouwen dat het familiebedrijf in de eigen onderneming heeft, aldus eigenaar Frank Hessing. “Wij zijn trots en blij dat we in staat zijn het aandelenpakket van The Greenery terug te kopen. Voor ons betekent het dat we de ruimte houden ons eigen beleid te voeren. Wij zijn The Greenery  zeer erkentelijk voor de prettige samenwerking van de afgelopen jaren en voor de kennis die zij in ons bedrijf hebben ingebracht.”

The Greenery en Hessing zullen, ook na de ontvlechting van de aandeelhoudersbelangen, nauw blijven samenwerken op inkoopniveau en in productontwikkeling.

 

Over Hessing Supervers

Familiebedrijf Hessing is met een jaaromzet van zo’n 200 miljoen euro en een afzet van ongeveer 250 miljoen verpakkingen per jaar één van de grootste verwerkers van verse groente en fruit in Nederland. Er werken circa 1250 mensen bij Hessing, vanuit vijf productlocaties. De onderneming beschikt over een eigen transporttak. De versproducten worden geleverd aan verschillende supermarktketens in Nederland en België en aan de Europese foodservice-industrie.


To Top