Westfriesland

Toekomst locatie Ideefabriek Hoorn: Mix van wonen, werken en winkelen

ideefabriek_hoorn_binnen
HOORN – Voor kleine of startende ondernemers die liever buitenshuis willen werken zijn er diverse mogelijkheden voor kantoorruimte in een bedrijfsverzamelpand. Werken in een eigen kantoortje vanaf circa 18 m2 kan al vanaf €125,- per maand (incl servicekosten excl btw) bij de Ideefabriek Hoorn. Maar huren in deze vorm kan nog tot en met eind 2015, dan gaan de deuren dicht. Althans volgens de verhuur beheerder Converse Development Corporation (ConverseDC).

Op de Holenweg waar jarenlang de fabriek waar Philips Communication Systems actief was zag ConverseDC de kans voor kleinschalige verhuur van kantoorruimte. “Het pand stond te verpauperen en dat vonden wij zonde. Wij wilden de stad en de ondernemers een kans geven,” aldus Lea de Vlugt van ConverseDC. En die kans pakken de nu 65 huurders in het pand. En een optielijst met 10 huurders die ook nog interesse hebben. Tot en met eind 2015 hebben deze huurder de zekerheid van huisvesting, daarna bepalen externe factoren als aantrekken en kansen in de de markt of de huidige huisvesting blijft bestaan.

Toekomst: Mix van wonen, werken en winkelen

Terra Marique een samenwerking tussen Zeemand Vastgoed en Intermaris Projecten kocht het pand in december 2005. Het complex was ooit aangekocht met het oog op toekomstige herontwikkeling naar woningbouw. Dit naar het voorbeeld van de streektuinen in Hoorn Noord. “In de stedenbouwkundige visie van de gemeente wordt er vanuit gegaan, dat in het onderhavige plangebied zo’n 250 á 300 woningen kunnen worden gerealiseerd,” aldus de website van Terra Marique.

Maar de tijd heeft dit ingehaald. Peter Langenberg, directeur van Zeeman Vastgoed bevestigd dat er gewerkt wordt aan plannen op de locatie van Ideefabriek Hoorn. “Oorspronkelijk was het idee voor alleen woningbouw, maar dat idee zien wij nu genuanceerder. Wij zoeken nu naar een mix van wonen, werken en winkelen.”

Met enkele huurders van nu is een kernteam opgezet dat werkt aan de idee vorming voor de locatie als de ideefabriek gaat verdwijnen. Langenberg: “Wij willen graag weten wat er leeft bij deze ondernemers. In mei van dit jaar willen wij de eerste ideeën voor deze locatie naar buiten brengen.” Het ontwikkelproject heeft intern de werktitel ‘Land van Hoorn’.

Deadline huurperiode

Al eerder werd er een deadline vastgesteld van uiterlijke huur periode tot en met 1 mei 2013 en later ook 1 januari 2015. Nu staat deze deadline dus op eind december 2015. De ondernemers die nu in het pand zijn worden nog niet echt bang van deze naderende deadline. “Dat zijn de verhalen en is nu officieel, maar ik denk dat het nog wel langer zal duren,” aldus één van de huurders.

Langenberg geeft eerlijk aan dat deze termijn inderdaad niet heilig is. “Verlengen kan altijd nog met een half jaar of een jaar. Veel is afhankelijk van de technische houdbaarheid van het pand en de kansen in de markt,” aldus de directeur van Zeeman Vastgoed.

Interview ondernemers en verhuurder Ideefabriek

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/137696766″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 


To Top