Westfriese Uitdaging

Treftpunt Betrokken Ondernemers verder als Westfriese Uitdaging

Presentator Sandra Smit (l) en initiatiefnemer Gerga Geurtsen (R)

Presentator Sandra Smit (l) en initiatiefnemer Gerga Geurtsen (R)

ZWAAGDIJK-OOST – Dinsdag 28 januari werd Trefpunt Betrokken Ondernemers West-Friesland (TBOWF) bij Vitasys omgedoopt tot de Westfriese Uitdaging. Een uniek concept dat elders in het land al succesvol bleek in het matchen van vraag en aanbod van organisaties en bedrijven. Maatschappelijk ondernemen leeft in West-Friesland, getuige de hoge opkomst bij deze informatiebijeenkomst over dit nieuwe concept.

Succesformule 

Drijvende kracht achter het concept van de Uitdaging is Gerda Geurtsen. Ze heeft als welzijnswerker een studie Bedrijfskunde gedaan en toen dit idee bedacht. Elders in het land zette zij meerdere succesvolle ‘Uitdagingen’ op.

“Stichtingen en verenigingen hebben het bedrijfsleven hard nodig, maar vinden het moeilijk om dat wereldje binnen te komen. Andersom willen ZZP’ers en het MKB graag maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar weten ze vaak niet hoe,” aldus Gerda Geurtsen. Hierdoor ontstaat een netwerk met ‘oude rotten’ en ‘jonge honden’. De ‘oude rotten’ stellen hun netwerk beschikbaar en samen met de actieve inbreng van de ‘jonge honden’ wordt de hulpvraag van de maatschappelijke organisatie ingevuld.

Martin Hoiting, directeur Intermaris en oude rot: “Als matchgroep leg je voor minder ervaren non-profit organisaties sneller de verbinding met de bedrijven die wat te bieden hebben. Bovendien kun je bedrijven soms bewegen net iets meer te doen dan wordt gevraagd of geboden. Daarnaast stimuleren we de zelfredzaamheid van organisaties, iets wat we bij onze bewoners en sociale partners ook belangrijk vinden.”

Wederzijdse voordelen

We weten dat in West-Friesland veel ondernemers een bijdrage kunnen en willen leveren. De Uitdaging levert een hecht netwerk op in de regio West-Friesland waarin bedrijven en organisaties elkaar goed kunnen vinden en met steeds minder beschikbare subsidies toch veel voor elkaar krijgen. Voor bedrijven geldt dat zij een hechter netwerk opbouwen en een maatschappelijke bijdrage leveren. En ondernemingen helpen maatschappelijke organisaties verder of dragen zelfs bij aan hun voortbestaan.

Westfriese Uitdaging 

Initiatiefnemers Unive Hollands Noorden, Intermaris, Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland en Rabobank Westfriesland Oost leveren allemaal een jonge hond of oude rot en Vrijwilligerspunt levert o.a. projectcoordinatoren.

Interview Gerda Geurtsen

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/132023523″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Zaterdag 1 februari vanaf 17.00 een interview met Sandra Smit over de start van de Westfriese Uitdaging bij Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.


To Top