Westfriesland

Uitzender Van Koppen Van Eijk opent vestiging in Zwaagdijk-Oost

vankoppenvaneijk_zwaagdijk

Het pand in Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – Vrijdag 28 maart opent uitzendbureau Van Koppen Van Eijk haar elfde vestiging in Nederland. Het bedrijf noemt zich intermediair op de internationele arbeidsmarkt specifiek op de sectoren tuinbouw, voeding, recycling, techniek, bouw en logistiek. De nieuwe vestiging komt aan de Marktweg 10 in Zwaagdijk-Oost.

Een uitzendbureau op Zwaagdijk-Oost legt al snel de link naar buitenlandse uitzendkrachten. Dit blijkt ook uit de 10 vestigingen die het bedrijf heeft in Polen en één vestiging in Hongerije. Bas Wild accountmanager Regio Noord bevestigd dit, “90% van onze omzet komt via buitenlandse arbeiders.”

Wild verteld verder over het bedrijf: “Onze omvang in Nederland is nu 5.000 werknemers per dag die voor ons werken, waarvan nu ruim 500 in Noord Holland.” De reden dat zij nu de vestiging in Zwaagdijk-Oost openen is de eerste grote klant in deze regio, Action op hetzelfde WFO bedrijfsterrein. Hier werken nu al enkele honderen arbeiders van Van Koppen & Van Eijk.

Verschil

Het verschil met andere bedrijven nu al actief in deze regio met buitenlandse arbeiders is volgens Wild dat zij in het algemeen werken met jaarcontracten. Wild: “Lagere premies omdat wij zelf verantwoordelijk zijn bij ziekte. Wij kunnen daardoor scherper zijn in de prijs.”

Huisvesting

De huisvestiging van buitenlandse arbeiders was een politiek punt in de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Grootschalige bewoning was niet wenselijk, huisvesting van 20 tot maximaal 50 mensen per groep bijelkaar was nog net bespreekbaar. Dat lijkt een druppel op de gloeiende plaat. In heel West-Friesland wordt geschat dat er tot 10.000 MOE-landers actief zijn. (MOE is afkorting voor Midden en Oost Europa).

Op dit moment heeft het bedrijf nog geen huisvesting in deze regio. Wild: “We halen nu 100 man vanuit Lelystad elke dag heen en terug. Niet ideaal en kost best veel geld.” Huisvestiging is wel wenselijk, maar concrete plannen voor huisvestingsproject zijn er nog niet.

Open dag

Vrijdag 28 maart is de feestelijke opening. Belangstellenden zijn vanaf 16.00 uur welkom bij de nieuwe vestiging aan de Marktweg 10 in Zwaagdijk-Oost.

Zaterdag 22 maart geeft Bas Wild een korte toelichting in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf, 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn.

 

To Top