Westfriesland

Vergunningen Hoornse coffeeshops verlengd

John Elbers_Blue TomatoHOORN – De gemeente Hoorn verlengt de vergunningen van de twee Hoornse coffeeshops. Coffeeshop Blue Tomato op Hoorn-80 krijgt een verlenging van twee jaar. De vergunning van coffeeshop Zuiderzee aan de Dubbele Buurt wordt met één jaar verlengd.

In 2013 stelde de gemeente Hoorn nieuwe regels op voor coffeeshops. Uitgangspunt was om in Hoorn maximaal twee coffeeshops toe te staan, waarvan één in het centrum en één aan de rand van de stad. In 2013 openden twee nieuwe coffeeshops in Hoorn de deuren. Zij kregen in eerste instantie een vergunning voor één jaar, waarna een evaluatie zou volgen.

De gemeente Hoorn heeft de ervaringen van de buren van de coffeeshops, de politie en de gemeente verzameld. Voor beide coffeeshops geldt dat alle partijen overwegend tevreden zijn over hoe het gaat. Voor coffeeshop Zuiderzee geldt wel dat het consequent beperken van overlast in de omgeving een aandachtspunt is.

Op basis van deze evaluatie heeft burgemeester Van Veldhuizen besloten Blue Tomato een vergunning voor twee jaar te verlenen. Coffeeshop Zuiderzee kreeg een verlenging van één jaar.

Lees hier een eerder interview met John Elbers van Blue Tomato: Coffeeshop Hoorn 80 lijkt belofte beperken overlast waar te maken.

Interview John Elbers


To Top