Westfriesland

Verslag: Symposium De Omring Wonen in 2040

20140826-P1200995HOORN – Dinsdag 26 augustus organiseerde Omring i.s.m. Ascom, Van der Laan en Ziggo een symposium ‘Zo woon ik in 2040’ bij Van der Valk in Hoorn. Drie inspirerende sprekers vertelden aan de ruim 300 belangstellenden over wonen en de toekomst.

Jan Depping

Na de openingswoorden vertelde Jan Depping van Microsoft over the ‘internet of things’. Steeds meer apparaten verbinden zich met internet zonder tussenkomst van mensen. Dit lijkt eng, mar biedt ook veel kansen. Er komt veel data beschikbaar waar computers slimme verbanden in kunnen ontdekken. Techniek kan ook helpen in de zorg. Via gamification worden revalidatie oefeningen als spelvorm gedaan (Fysiogaming).

Wij spraken met Jan Depping over de mogelijkheden van techniek voor Ondernemers.

Daan Dohmen

Daan Dohmen is de eigenaar van FocusCura een bedrijf in eHealth. Zijn betoog laat zich samenvatten in “Je creëert je eigen toekomst zelf.” Daarmee probeert hij aan te geven dat techniek er is ter ondersteuning en niet als 100% vervanging. Verder waarschuwt hij aan de hand van het Kodak voorbeeld (vooruitgang negeren in digitale fotografie) ook de zorg om niet de ogen compleet te sluiten. Vanuit de vraag kwam een terechte vraag. Hoe gaan wij als ‘de zorg’ de vele kleine plaatselijke pilots combineren en uitbouwen. ‘

Ben Baars

Thuislab.nu is een vernieuwingsnetwerk. Ben Baars is de pionier van dit netwerk. Hij vertelde over THUIS. en zijn visie op de toepassing van techniek bij beter oud worden. Zijn kleinzoon Thomas werd als voorbeeld gebruikt. De toekomst van zorg is voor de personen die nu nog jong van geest zijn.

Alexander Klöpping

Deze techno-viking en internetondernemer (oa Blendle.nl) vertelde vol enthousiasme over de vele diensten en Apps die er nu al bestaan en ons leven veranderen. De mate van privacy werd ook een gespreksonderwerp. “Is een dienst gratis, dan ben jij het product.” Hij voorziet dat de machtsverhoudingen gaan veranderen. “Kleine ondernemers worden het nieuwe groot.” Dit laatste legt hij uit in onderstaand interview.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165706653″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Zowel de organisatie als de bezoekers waren erg tevreden over de opzet en de inhoud. Dit sterkt de Omring om vaker dit soort Symposia te organiseren.

Foto’s

[nggallery id=20]


To Top